Cikkajánló – 2012. december 17.

A nyugdíj vagy a fizetés között kell majd választani

Az intézményvezetők legszörnyűbb rémálmait váltja valóra a parlament azzal, ha a kormány ígéretei ellenére ma mégis megszavazza, hogy az egészségügy közalkalmazottai sem dolgozhatnak nyugdíjuk megtartása mellett. (Népszabadság)

Romkocsmában faragták a tandíjat

Néhány nap alatt “átállt” a kormány: látszólag eltörölné ugyanis a felsőoktatási keretszámokat. Az egy hete tartó diákmegmozdulások, tiltakozások hatásának betudott fordulat azonban úgy tűnik, csak szemfényvesztés. Sok részlet nem világos, de maradna a hallgatók röghöz kötése, és egyáltalán nem biztos, hogy a néhány fidelitasos diákkal való “romkocsmai merengés” után Orbán Viktor által bejelentett új irány jó lesz a hallgatók és az intézmények többségének. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Fordulat helyett lejtmenetet hoz a jövő

A kreatív gazdaságpolitikai eszközökre szükség van, mert csak így tudunk felzárkózni – hangoztatta Matolcsy György a hétvégén a közrádióban. A nemzetgazdasági miniszter szerint jó úton járunk, jövőre már 2 százalékos gazdasági növekedés vár ránk. Hazai és nemzetközi szakértők ugyanakkor azzal számolnak, hogy 2013-ban folytatódik a visszaesés. (Népszava)

Évközi adóemelés lehet jövőre

Megjósolhatatlan, hogy a járulékkedvezmények és a két új adó mekkora bevételkiesést okoz jövőre, így előfordulhat, hogy év közben adóemelésre kényszerül a kormány – mondta az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young adószakértője a kiskereskedelemben általános áremelkedésre számít a módosított iparűzési adó nyomán, és úgy véli, év közben módosulhat a kata és a kiva szabályozása. (Magyar Hírlap)

Megosztottság az ellenzéki erők térfelén

Az LMP és a Jobbik megosztott, a Bajnai-féle Együtt 2014 lendülete megtört, az MSZP most kezd szövetségépítésbe – mutattak rá elemzők az ellenzéki térfél mozgására. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk