Cikkajánló – 2012. december 17.

A nyugdíj vagy a fizetés között kell majd választani

Az intézményvezetők legszörnyűbb rémálmait váltja valóra a parlament azzal, ha a kormány ígéretei ellenére ma mégis megszavazza, hogy az egészségügy közalkalmazottai sem dolgozhatnak nyugdíjuk megtartása mellett. (Népszabadság)

Romkocsmában faragták a tandíjat

Néhány nap alatt “átállt” a kormány: látszólag eltörölné ugyanis a felsőoktatási keretszámokat. Az egy hete tartó diákmegmozdulások, tiltakozások hatásának betudott fordulat azonban úgy tűnik, csak szemfényvesztés. Sok részlet nem világos, de maradna a hallgatók röghöz kötése, és egyáltalán nem biztos, hogy a néhány fidelitasos diákkal való “romkocsmai merengés” után Orbán Viktor által bejelentett új irány jó lesz a hallgatók és az intézmények többségének. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap, MNO)

Fordulat helyett lejtmenetet hoz a jövő

A kreatív gazdaságpolitikai eszközökre szükség van, mert csak így tudunk felzárkózni – hangoztatta Matolcsy György a hétvégén a közrádióban. A nemzetgazdasági miniszter szerint jó úton járunk, jövőre már 2 százalékos gazdasági növekedés vár ránk. Hazai és nemzetközi szakértők ugyanakkor azzal számolnak, hogy 2013-ban folytatódik a visszaesés. (Népszava)

Évközi adóemelés lehet jövőre

Megjósolhatatlan, hogy a járulékkedvezmények és a két új adó mekkora bevételkiesést okoz jövőre, így előfordulhat, hogy év közben adóemelésre kényszerül a kormány – mondta az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young adószakértője a kiskereskedelemben általános áremelkedésre számít a módosított iparűzési adó nyomán, és úgy véli, év közben módosulhat a kata és a kiva szabályozása. (Magyar Hírlap)

Megosztottság az ellenzéki erők térfelén

Az LMP és a Jobbik megosztott, a Bajnai-féle Együtt 2014 lendülete megtört, az MSZP most kezd szövetségépítésbe – mutattak rá elemzők az ellenzéki térfél mozgására. (Magyar Hírlap)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és