Cikkajánló – 2012. december 14.

2012. december 14.

A HÖOK egyszerű választ vár: igen vagy nem

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) levélben fordul a kormány tagjaihoz és az országgyűlési képviselőkhöz választ várva arra, hogy egyetértenek-e az államilag támogatott keretszámok csökkentésével. A hallgatói szervezet elnöke jövő szerdán – a kormányülés kezdetekor – békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél. (Népszava, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Meghátrál a kormány?

Balog Zoltán szerint még módosulhatnak a felsőoktatási hallgatói keretszámokra vonatkozó elképzelések. Az emberi erőforrások minisztere erről péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában beszélt, de konkrét szakokat vagy számokat nem mondott. A tárcavezető közölte, már meghozták azokat a megalapozó döntéseket, amelyek rendezhetik a helyzetet, de nem “egyik napról a másikra” fogják a kérdést megoldani. (Orbán egész mást mondott csütörtökön Brüsszelben: “a hét végéig megoldják a felsőoktatási reform ügyét”.) Arra a kérdésre válaszolva, módosulhatnak-e a keretszámok, azt mondta: “igen, módosulhatnak”. (Népszabadság, MNO)

Rövidesen jönnek a részletek

Néhány napon belül eldőlhet, mi módon biztosítja és ellenőrzi a kormány azt, hogy az áram, a gáz és a távfűtés hatósági árának csökkenéséből adódó terheket a szolgáltatók ne háríthassák át a fogyasztókra – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

Béremelést követel a rendőrszakszervezetek védegyletének szövetsége

Béremelést követel a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség (RSZV), jövő évi követelésüket a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén jelentették be. A szervezet beosztástól függően 5-30 százalékos emelést tartana indokoltnak. (Népszabadság)

Tovább az Elmúlt napok,hetek híreire »

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és