Cikkajánló – 2012. december 10.

Kezdődik a harmadik leépítés

A héten megkezdik a csoportos létszámleépítés harmadik fordulóját a közmédiában, miután ma várhatóan lezárulnak a tárgyalások a munkáltató, a központi üzemi tanács és a szakszervezetek között az elbocsátások részleteiről. (Népszabadság)

Januártól sok helyütt ellehetetlenülhet a közigazgatás

Váratlanul érte a községeket a városok eredményes lobbija, hogy januártól a tervezettnél több köztisztviselőt foglalkoztathassanak. A Belügyminisztérium (BM) ugyanis a létszámnövelést a 11 ezer főnél kisebb települések kárára tervezi végrehajtani. (Népszava)

Ismét a szegények járnak rosszul – de nagyon

Az élelmiszerek ára folyamatosan nő, de az agrárkormányzat szerint drámai emelkedésre nem kell számítania a lakosságnak. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) adatai alapján az áremelkedés nagyjából megegyezik a 6 százalékra becsült éves inflációval, de a tények mást mutatnak: a pénzromlás mértékénél nagyobb ütemben drágulnak az élelmiszerek. Ez pedig leginkább az alacsony jövedelmű rétegeket sújtja, mert a fogyasztási kosarukban a legmagasabb az élelmiszerek aránya. (Népszava)

A járásoknál is jut majd száz álláshely roma munkásoknak

A nehéz gazdasági helyzet és a korábbi kormányok teljesítményeihez képest jól halad a cigányság foglalkoztatása a köz- és államigazgatásban – jelentette ki a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Tavaly január óta több mint négyszáz cigány került a közigazgatásba, s nyolcszáz roma asszonyt foglalkoztatnak a Nő az esély programban. Farkas hangsúlyozta: ha minden jól halad, száz álláshelyet sikerül elnyernie a cigányságnak a járási rendszerben.

Újjászerveznék a Gyulait

Úgy tűnik, kiverte a biztosítékot a kormánynál a Gyulai Húskombinát felszámolása. A legrégebbi magyarországi húsüzem mellett a nyáron kiállt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is, a gyár megmentéséről a tulajdonosok és a kabinet között augusztus-szeptemberben folyó egyeztetések azonban így sem vezettek eredményre, és október végére a társaság fizetésképtelenné vált, elrendelték a felszámolását. (Népszabadság, Magyar Hírlap)

Új diákhitel: indokolatlanok a félelmek

Az állami kamattámogatás révén mindössze kétszázalékos kamat terheli az új Diákhitel 2-t – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak a kritikákra reagálva Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, amennyiben a kormány valóban kidolgozza és megvalósítja a hiteltörlesztés átvállalását, okafogyottá válnak a hitellel szembeni bírálatok. Bugár szerint a diákhitelt befektetésként kellene felfogni, amit nem „elszórnak”, hanem fejlődésükre, tanulásukra költenek a diákok.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.