2012. szeptember 16-30.

2012. szeptember 28.

Molnár Bajnait várja, de Molnár szerint Mesterházy is alkalmas

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke arról beszélgettek a Hét Olajfa rendezvényén a Golden Business Klubban, hogy összefogjon-e 2014-ben a „demokratikus ellenzék”. És nagyon kiosztották az LMP-t. (MNO, Népszabadság, Magyar Hírlap)

Két szakszervezet – egy álláspont

Nincs nap, hogy az ajkai térségben élők ne gondolnának a két évvel ezelőtti vörösiszap tragédiára, most mégis azért harcolnak, hogy ne zárják be az alumíniumgyárat. A MAL Zrt. csődje humán katasztrófához vezetne. Legalábbis ezt állítja Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke és Pad Ferenc az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet vezetője. (Népszava)

Kevesebbet ér a fizetés

Jelentősen rontotta a hazai gazdaság kilátásait júniusi előrejelzéséhez képest a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az infláció tartósan magas marad, a konjunktúra késik, egyedül az exportban lehet bízni a következő időszakban. (Népszabadság)

Még illúzió az inflációs cél elérése

A jegybank elemzése szerint idén éves alapon 5,8, jövőre pedig ötszázalékos inflációra számíthatunk. Ráadásul a 2013-as prognózis sokkal rosszabb a júniusi inflációs jelentésben szereplő 3,5 százalékos előrejelzésnél. A jegybank szakértői szerint az idei évi költségvetési hiánycél „felmutatása” érdekében nagy szükség lenne a büdzsében lévő tartalékok lekötésére, mert csak így érhető el a három százalék alatti deficit. (Magyar Hírlap)

Fidesz: a válság alatt 120 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság

A Fidesz a válság ideje alatt 120 ezer fővel emelte a foglalkoztatottságot, gyakorlatilag egyedül a nehéz helyzetben lévő uniós országok sorában – reagált a nagyobbik kormánypárt szóvivője a szocialista Gúr Nándor csütörtöki kijelentéseire az MTI-hez eljuttatott közleményében. (Magyar Hírlap)

Újabb egyetemfoglalás?

Ősszel folytatódhatnak a februárban kezdődött “radikálisabb” hallgatói tiltakozások, mivel a kormány a hazai és nemzetközi aggályok ellenére bevezette a hallgatói szerződést, és jövőre tovább csökkenti az állami ösztöndíjas képzési helyek számát. A Hallgatói Hálózat békés tiltakozásra és fórumokra készül, ez viszont kevés lehet a nemzetközi trendekkel töretlenül szembemenő Orbán-kormány meggyőzésére. (Népszava)

Bejelentették az eddigi legnagyobb megszorítást

A spanyol kormány a válság eddigi legnagyobb költségvetési kiigazítási csomagját jelentette be csütörtöki, hatórás maratoni ülését követően: a kiadásokat 40 milliárd euróval csökkentik 2013-ban, a minisztériumok költségvetése átlagosan 8,9 százalékkal csökken annak érdekében, hogy a kormány teljesíteni tudja a jövő évre tervezett 4,5 százalékos GDP-arányos hiánycélt. (MNO)

2012. szeptember 27.

Iskolabezárások, elbocsátások tömege várható

Parlamenti vitanapot kezdeményeznek a szocialisták a közoktatás átalakítása miatt – jelentette be a párt elnökségi ülése után Mesterházy Attila. A pártelnök-frakcióvezető elmondta, lehetetlenné teszi az intézmények zökkenőmentes működését a közoktatásban tapasztalható bizonytalanság. Előzőleg, hétfőn a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) az összes országgyűlés képviselőnek eljuttatott levélben ugyancsak parlamenti vitanapot és parlamenti bizottság létrehozását kezdeményezte a köznevelési törvény bevezetésének előkészítetlensége és a szükséges végrehajtási rendeletek hiánya miatt. (Népszava)

Tovább küzdenek a közmunkásokért

Bár hivatalosan még mindig nem jegyezték be a Közmunkások Szakszervezetét, az érdekképviselethez tegnapig összesen 3000 csatlakoztak. Nyakó István parlamenti képviselő, a szervezet társelnöke Népszavának elmondta, ezen a héten Tolnában toboroznak és a kiszolgáltatott emberek közül sokan szinte azonnal csatlakoznak hozzájuk. A politikus szerint a hatalom nem feltétlenül nézi jó szemmel, amit csinálnak, vélhetően ez az oka annak, hogy augusztus 8-a óta nem sikerült bejegyezni az érdek-képviseletet.

Plafont kaphat a járulék: fizetés egy határig

A nyugdíj-biztosítási járulékhoz hasonlóan az egészségbiztosítási járulékfizetésre is plafont állítana be a kormány. Bár a terv még nem végleges, így egyelőre az sem világos, hol húznák meg a járulékfizetési határt, a Népszabadság információ szerint a kormányzathoz közel álló körökben komolyan számolnak a plafon bevezetésével.

Fenyegető a háziorvoshiány

Szakápoló- és orvoshiány léphet fel, ha Magyarország továbbra is a környező, elsősorban nyugat-európai államok egészségügyi munkaerőképző-központja marad, a kormány pedig semmit sem képes tenni a szakmabeliek itthon tartásáért. Hiába jelentették be ugyanis az év elején, hogy emelik az egészségügyben dolgozók bérét, az orvosok, ápolók, gyógyszerészek továbbra is, sőt egyre nagyobb számban külföldön kívánják folytatni hivatásukat. (Népszava)

Támogatás helyett luxus

Akár a családi pótlékot vagy más ellátást is jelentősen emelhette volna a kormány abból a pénzből, amelyet az utóbbi két évben a minisztériumok és háttérintézményeik költöttek el – a beszerzési stop ellenére. Az elmúlt két évben 90 milliárdot fordítottak bútorok, mobilok, autók vásárlására, utazásra, ami több, mint amennyit anyasági támogatásra és gyermekgondozási segélyre összesen kifizetnek. Eközben tovább kurtítanák a segélyekre fordítható keretet. (Népszava)

Gyurcsány Ferenc pártja lett Bajnai első támogatója

Nagy kérdés, hogy Bajnai Gordon és a mögötte álló üzleti körök örülnek-e a hírnek: az első párt, amelyik nyilvánosan is támogatja Bajnai miniszterelnöki jelölését, nem más, mint Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója. A bukott kormányfő a Facebookon tette közzé, hogy a DK nem indít önálló jelöltet, de Bajnait könnyű szívvel és mély meggyőződéssel támogatja. (Magyar Hírlap)

Tíz százalék alatti áfakulcsot javasol az alapvető élelmiszerekre a Fórum

A “Fórum az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért” szakmai tömörülés az Ernst & Young (E&Y) tanulmánya alapján azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentsék 10 százalék alá; javaslatukat kedden, futárral juttatták el a miniszterelnöknek, s az érintett tárcák, valamint parlamenti bizottságok vezetői is megkapták – jelentették be a szerveződés képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. (Magyar Hírlap)

Tündérmeséből rémálom

Nem akar megegyezni a kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), ezért a miniszterelnöki pávatánc folytatására számítanak a GKI Gazdaságkutató Zrt. szakemberei. Előrejelzésük szerint idén 1,5 százalékos lesz a bruttó hazai termék, s ami nőni fog, az csak a munkanélküliség. (Népszava)

Kártérítésre kötelezi a magyar államot a strasbourgi emberi jogi bíróság

Tízezer euró kártérítés és 3350 euró perköltség megfizetésére kötelezi a magyar államot az Emberi Jogok Európai Bíróságának szerdán született, egyelőre nem jogerős ítélete egy 2006-os rendőri igazoltatás során történtek miatt – tudatta közleményében a strasbourgi bíróság. (Népszabadság)

Görög harag napja

Több százezren szüntették be tegnap a munkát Görögországban. A szerdára meghirdetett általános sztrájkkal a görög kormány által kilátásba helyezett további költségvetési megszorítások ellen tiltakoztak. Athén központjában összecsapások robbantak ki a rendőrség és a tüntetők között. (Népszava, Magyar Hírlap)

2012. szeptember 26.

Pánik a közszférában az elbocsátások miatt

Noha a kormányszóvivő a hét elején arról beszélt: jelenleg is zajlik annak felmérése, hogy a közszféra egyes területeinek feladatai milyen létszámmal végezhetőek és pontosabb kép csak az év végére alakulhat ki, a Facebookon az a hír terjed, hogy a leépítések már elkezdődtek. Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint, ha az IMF-tárgyalásokon valóban szóba került, hogy meg kell válni a köztisztviselők csaknem 40 százalékától, az elfogadhatatlan csökkentés lenne. (Népszava)

Szakszervezeti belvita Nyakóék miatt

A közmunkások védelmét szükségesnek tartják, ugyanakkor a Liga és a Munkástanácsok elutasítja, hogy számukra az MSZP alapított szakszervezetet. A Liga szerint azzal, hogy befogadta a Közmunkások Szakszervezetét, az MSZOSZ újra bizonyította: nem tud elszakadni az MSZP-től. A Munkástanácsok elnöke pedig úgy véli, a szakszervezeti struktúra a közmunkások esetében nem teszi lehetővé a hagyományos érdekképviseletet, így a szocialistáknak más céljaik lehetnek velük – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Nyomás alatt alakulnak a bérek

„A jövő évi bérekről akkor lehetne megalapozottan beszélni, ha tudnánk, milyen lesz a 2013-as gazdasági és pénzügyi pálya, milyen lesz a hitelpolitika, a kamatpolitika, mekkora lesz a fogyasztás, a GDP és a foglalkoztatási szint. Elfogadott számok kellenek, olyanok, amelyeket senki sem vitat.” – válaszolta a Népszabadság jövő évi bértárgyalásokkal kapcsolatos kérdésékre Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára.

A gazdaságnak gyógyír minden új munkahely

Kevés hazánkban az olyan iparág, amelyben az értékteremtés a kutatástól az előállításon át a kereskedelemig jelen van. A gyógyszeripar azonban ilyen ágazat. Orbán Viktor szerint a kormány segíti azokat a fejlesztéseket, amelyek értéket hoznak létre. (Magyar Hírlap)

Segélyezési plafont vezetnének be

Már készülnek a számítások a gazdasági tárcánál a segélyezési plafon bevezetéséhez – erősítette meg a Kossuth rádió 180 perc című műsorában Soltész Miklós szociális-, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Közölte, nem kaphatnak több pénzt azok, akik segélyből élnek, mint akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért. (Magyar Hírlap, Népszava, Világgazdaság)

Kovács Árpád: az IMF csupán feltételeket fogalmaz meg

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerint érthető, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a piacinál mintegy négy százalékkal kedvezőbb, 2,5 százalékon kínált hitelek fejében feltételeket – és nem diktátumokat – fogalmaz meg, hiszen biztonságban szeretné látni a pénzét. (Népszabadság, Népszava)

Ezermilliárd forint ragad bent a kohéziós alapban

A kormány újabb szabadságharcot hirdetett Brüsszel ellen a kohéziós források várható megnyirbálása miatt. A szakértők szerint azonban a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban rendelkezésre álló összeget sem tudtuk felhasználni. (Népszava)

2012. szeptember 24.

Sok ezer közszolga kerülhet utcára

A híradásokból értesültek a szakszervezetek arról, hogy a közigazgatásban újabb leépítésre készül a kormány – mondta a Népszavának Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke. A Népszabadság információja szerint a kabinet 6-8 ezer állást szüntetne meg a minisztériumokban és háttérintézményeikben, valamint a megyei és kormányhivatalokban.

Valódi terv, vagy egy újabb kommunikációs trükk?

Negyvenszázalékos leépítés a közszférában? Ha két százalékot mondanának, azzal szemben is lennének bőven szakmai érveim – jelentette ki a közszolgálatban foglalkoztatott érdekvédelmi szervezetek sorát tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) alelnöke. (Népszabadság)

Giró-Szász: nem lesz bérbefagyasztás

Jelenleg is zajlik annak felmérése, hogy a közszféra egyes területeinek feladatai milyen létszámmal végezhetőek, pontosabb kép év végére alakulhat ki – erről Giró-Szász András kormányszóvivő az M1 Ma Reggel című műsorában beszélt hétfőn reggel. (Világgazdaság)

Párbeszéd kell, nem postaláda-kormányzás

Nem csak kormányváltásra van szükség 2014-ben, hanem jóval többre, a jogállam védelmében folytatott cselekvésre – kezdte vitaindítóját Ungvári Tamás író, irodalomtörténész szombaton a Párbeszéd Budapestért című rendezvényen. A műhelybeszélgetésre a fővárosi szocialisták a városért tenni akaró és tudó értelmiséget, civileket és közéleti személyiségeket invitáltak, de jelen volt az ellenzéki párt több tagja is. (Népszava)

Egyszer használatos munkások lesznek

A szakképzés átalakítása folyamatos viták tárgya, nemcsak az oktatáskutató szociológusok, közgazdászok körében, hanem a kormánypárton belül is. A viták kereszttüzében – a tankötelezettség korhatárának csökkentésén túl – a szakiskolában oktatható közismereti tárgyak mennyisége áll. (Népszabadság)

Bővíti a demokráciát az új rendszer

Más és más stratégia szükséges az ellenzéki összeborulás, illetve a külön indulás esetén is – mondta a Magyar Hírlapnak Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Hangsúlyozta, szó sincs feszültségről a kormánypártban a parlamenti létszám 2014-es csökkenésére készülés kapcsán. (Népszava)

A költségvetés és az akcióterv sem marad ki a sorból

Az Országgyűlés ma több gazdasági témájú előterjesztést is elfogadhat, igent mondhat például a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokra, továbbá meghosszabbíthatja a Malév és a Budapest Airport Zrt. privatizációját, illetve a légitársaság fizetésképtelenségének okait vizsgáló bizottság mandátumát. (MNO)

Egyezség után jön a devizakötvény

Csak az EU–IMF-hitelkeret-megállapodás után várható devizakötvény-kibocsátás – mondta a Magyar Hírlapnak Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese. Eközben Varga Mihály IMF-es főtárgyaló megerősítette: a kormány és a nemzetközi szervezetek eltérően látják a 2013-as növekedést, de a magyar fél bízik abban, hogy beindul a belső fogyasztás.

2012. szeptember 21.

Döntöttek a lakhatási támogatásról

Az október 1-jétől hatályos új rendelkezés szerint azok kaphatnak lakhatási támogatást, akiket a munkaügyi kirendeltségek legalább három hónapja álláskeresőként tartanak nyilván, azonban a pályakezdőknél és a csoportos létszámleépítésben érintetteknél ezt a feltételt nem alkalmazzák – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. (Népszava, Magyar Hírlap)

Együtt a Szolidaritás, a DK és az MSZP

Az Operaháznál együtt emlékezik az ’56-os forradalomra október 23-án a Szolidaritás Mozgalom, a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP. Az esemény kifejezetten kormányellenes demonstráció lesz, hasonlóan a Millások rendezvényéhez, amelyet a Szabad sajtó útjára szerveztek. (Magyar Nemzet)

Átírható lesz a 2013-as büdzsé

A jövő évi költségvetés teljes átírására ad lehetőséget egy tegnap benyújtott országgyűlési módosító javaslat. A költségvetési bizottság indítványa megteremtené annak a lehetőségét, hogy ha az IMF–EU-megállapodás azt szükségessé tenné, a kormány a büdzsé már elfogadott főösszegeinek, illetve az egyenleg mértékének módosítását is javasolhassa. (Magyar Hírlap)

Ingadozók célkeresztben

Kósa Lajos már 2007-ben színt vallott arról, hogy mi is a valódi szándéka a Fidesznek az előzetes választási regisztráció bevezetésével. A mai kormánypártok szerint ugyanis az akkor hatszázezer – ma még több – bizonytalan választópolgár dönti el a magyar választásokat. A mostani, regisztráció melletti farizeus érvek hamar cáfolhatóak, a Fidesz-logika szerint a bizonytalan tábort kell kizárniuk ahhoz, hogy hatalmon maradhassanak. (Népszava, Népszabadság)

Nem rettenti el a diákokat a röghöz kötés

Nem tartanak a fiatalok az őket többéves magyarországi munkavállalásra kötelező ösztöndíjszerződéstől – derül ki az intézmények beiratkozási adataiból, amelyek szerint csak elvétve akadtak olyan gólyák, akik a sikeres felvételi ellenére nem kértek az állami támogatásból. (Magyar Nemzet)

A velencei bizottság a bírói függetlenséget vizsgálja

Az „új bírósági rendszer a maga egészében fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét” – állapította meg korábban az Európa Tanács. (Népszabadság)

Lázár városa kirúgja az alkalmazottakat és közmunkásokat vet be helyettük

Kisfilmen mosolyognak a közmunkások, a közintézményekből kirúgják az embereket és közmunkásokat vesznek fel helyettük, a nulla forint a legkisebb órabérnél is versenyképesebb – közmunkáshelyzet Hódmezővásárhelyen. (Népszava)

Medgyessy Bajnai Gordon mögé állt

Medgyessy Péter szerint Bajnai Gordon volt kormányfő az egyedüli személy ma a baloldalon, aki alkalmas a 2014-es miniszterelnök-jelöltségre. Az egykori kormányfő szerint a TV2 Mokka című műsorában tegnap úgy vélekedett, hogy Bajnai az, aki képes integrálni, illetve egy nehéz gazdasági helyzetet kezelni. Medgyessy szerint Gyurcsány Ferenc olyan hibát követett el, amely megbocsáthatatlan – nagymértékben az ő politikája miatt van a jelenlegi kormánypártoknak kétharmados többségük a parlamentben –, Mesterházy Attila, az MSZP jelenlegi elnöke pedig még „nem érett meg” a kormányfőjelöltségre. (Magyar Hírlap)

2012. szeptember 20.

Újabb nemzeti konzultáció: ezúttal a képviselőket kérdezik

Kormányzati intézkedések soráról kérdezné a vegyipari szakszervezeti szövetség a parlamenti kétharmadot, de a képviselőknek nem mindenre kell válaszolniuk, elég, ha elismerik:”nem tudom megítélni a kérdést, én csak megszavaztam”. (Népszabadság)

Még tárgyalnak a közös tiltakozásról

Ma egyeztet a Magyar Szolidaritás Mozgalom és az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) csoport arról, hogy tudnak-e, hajlandók-e a nemzeti ünnepen közösen tiltakozni az Orbán-kormány “szép új világa” ellen. (Népszava)

Bővül az akcióterv

Bővítené a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményét az a módosító javaslat, amely a pályakezdők foglalkoztatása után két évig mentesítené a munkaadókat a szociális hozzájárulás megfizetése alól – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy tegnapi háttérbeszélgetésen. (Magyar Hírlap)

IMF-megállapodás – A kormány elküldte javaslatait

A kormány szerda reggel levélben elküldte javaslatait az Európai Bizottságnak és a Nemzetközi Valutaalapnak arról, hogy hazánk milyen lépéseket tenne az IMF-megállapodás érdekében. Varga Mihály elmondta, valószínűleg az IMF október eleji közgyűlését követően lesz majd lehetőség érdemben folytatni a pénzügyi mentőhálóról szóló tárgyalásokat. (MNO, Magyar Hírlap)

Az utolsó fillérig költekeznének

A 2007–2013-as fejlesztési források – mintegy 8500 milliárd forint – nagyjából 70 százalékát már odaítélték, ugyanakkor a kifizetések 31 százalékon állnak, eddig 2897 milliárd forint jutott el a pályázókhoz, illetve a kiemelt és a nagyprojektek kezelőihez. Ezt szeretnék felpörgetni, kérdés, milyen eséllyel. (Népszabadság, MNO)

Merre lehet előre?

Kettő is van már demokratikus ellenzéki pólusból, folyik a tippelgetés a miniszterelnök-jelöltre, s gyakran hangzik el a sürgetés az összefogásra. Arról viszont kevés szó esik, mi volna az a politika, aminek érdekében össze kell – vagy nem kell – fogni, s hogy a titkos vagy nem titkos miniszterelnök-jelölt milyen irányt mutasson, ha majd mint fároszt üzembe helyezik. A József Attila Alapítvány által közzétett Ajánlat Magyarországnak című vitairat minimális célja, hogy párbeszéd induljon arról, merre mozduljon el az ország a mélypontról. Lakner Zoltán írása a Népszabadság Vélemény rovatában.

Fidesz: a nép az hülye

“A nép bölcsen döntött” – imádják ezt mondani azok a politikusok, akik éppen többséget szereznek. Pedig a “nép” nem dönt semmiről, legfeljebb egyes tagjai külön-külön. A nép nem okos és nem buta. Illetve. Mégis. Az unortodox politológia képviselői szerint a nép, ha például a Fideszt választja, akkor hülye. Ráadásul éppen egy fideszes fiókintézmény, a Századvég egy jeles elemzője, Lánczi Tamás fogalmazta meg ezt a tételt. Dési János írása a Népszava Vélemény rovatában.

2012. szeptember 19.

Borítékolható az elbocsátás a közszférában?

A közszférát nem nyugtatta meg a kormány cáfolata az elbocsátásokról – mondta a Figyelő Online kérdésére Árva János, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke. (Magyar Hírlap)

Sokan vagyunk, és elegünk van

A Milla október 23-án a Szabad sajtó útjára hívja azokat, akik le akarják váltani az Orbán-kormányt. Harcosabb szónoklatokat ígérnek. A Magyar Szolidaritás Mozgalom is közös demonstrációra hívja a „demokratikus ellenzéket” és a civil szervezeteket október 23-ra. Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke keddi tájékoztatóján azt javasolta, hogy hasonlóan a január 2-i ellenzéki demonstrációhoz, a fővárosi Operaháznál tartsák a tüntetést. (Népszabadság)

Egyre kevesebbet ér a keresetünk

Folytatódik a reálbérek csökkenése, jóllehet a bruttó keresetek jelentősen nőttek júliusban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Az elemző szerint stagflációban vergődünk: a gazdaság nem bővül, miközben nagyon magas az infláció, ez pedig komoly szerkezeti problémára utal a magyar gazdaságban. (Népszava, Magyar Hírlap)

Zöld jelzés a megyei múzeumi rendszer feldarabolásához

Ilyen horderejű változás még nem volt a múzeumi rendszerben – mondta L. Simon László a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára a múzeumi törvény módosításnak vitáján a kulturális bizottsági ülésén. A KKDSZ véleménye szerint a javaslat legnagyobb hibája, hogy az állami feladatellátás szempontjából kihagyja a települési intézmények döntő hányadát. Ezt a feladatot korábban 96 múzeum látta el, most 19. Nagy múltú, jelentős műtárgyállománnyal rendelkező múzeumok lehetetlenülhetnek el. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a