Nyílt levél a bölcsődékért

Törvénymódosítást és egyeztetést kezdeményezve, a BDDSZ és a Magyar Bölcsődék Egyesülete nyílt levélben fordult Orbán Viktor, Balogh Zoltán, ill. Hoffmann Rózsa és Soltész Miklós felé.

Törvénymódosítást és egyeztetést kezdeményezve, a BDDSZ és a Magyar Bölcsődék Egyesülete nyílt levélben fordult Dr. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, Balogh Zoltán miniszter, Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár és Soltész Miklós államtitkár felé, a bölcsődék és egyéb nem köznevelési intézmények által végzett, sérült gyermekek korai gyógypedagógiai fejlesztésének 2013. évi ellehetetlenülése miatt.

A nyílt levél teljes szövege a csatolmányban olvasható.

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és