Keresés
Close this search box.

Növekedést és befektetést a munkahelyekért! Nemet az újraszabályozásra!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség nagygyűlése az Európai Csúcstalálkozó előtt Brüsszelben

Az Európai Csúcstalálkozó előtt, mely ma este kezdődik Brüsszelben, az Európai Szakszervezeti Szövetség ma délután nagygyűlést tart a csúcstalálkozó helyszínének közelében.

Az informális csúcstalálkozó témája a növekedés. Az ESZSZ véleménye szerint Európa vezetőinek szembe kell nézniük már végre azzal a ténnyel, hogy a megszorítások nem érték el a céljukat, és mostanában inkább már arról esik egyre több szó, hogy a fenntartható növekedésnek a befektetéseken és az aktív munkaerő-piaci politikán kell alapulniuk, és nem szerkezetátalakítási reformokon, amelyeknek a jelentése valójában a mindent történő újraszabályozás.

Az esemény során egy szakszervezeti delegáció tagjai találkoznak majd Herman Van Rompuy-val, az Európai tanács elnökével.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az