Növekedést és befektetést a munkahelyekért! Nemet az újraszabályozásra!

Az Európai Szakszervezeti Szövetség nagygyűlése az Európai Csúcstalálkozó előtt Brüsszelben

Az Európai Csúcstalálkozó előtt, mely ma este kezdődik Brüsszelben, az Európai Szakszervezeti Szövetség ma délután nagygyűlést tart a csúcstalálkozó helyszínének közelében.

Az informális csúcstalálkozó témája a növekedés. Az ESZSZ véleménye szerint Európa vezetőinek szembe kell nézniük már végre azzal a ténnyel, hogy a megszorítások nem érték el a céljukat, és mostanában inkább már arról esik egyre több szó, hogy a fenntartható növekedésnek a befektetéseken és az aktív munkaerő-piaci politikán kell alapulniuk, és nem szerkezetátalakítási reformokon, amelyeknek a jelentése valójában a mindent történő újraszabályozás.

Az esemény során egy szakszervezeti delegáció tagjai találkoznak majd Herman Van Rompuy-val, az Európai tanács elnökével.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és