Mérlegen az atipikus foglalkoztatás – konferencia beszámoló

Tények, motivációk, lehetőségek és kockázatok Kelet-Közép-Európában a nemekre, a foglalkoztatás bővítésére gyakorolt hatása és a társadalmi igazságosság tükrében

2012. május 14én a Friedrich Ebert Alapítvány és a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány közös konferenciát rendezett az atipikus foglalkoztatásról.

A konferencia témája azért nagyon aktuális, mert az atipikus foglalkoztatás egyre szélesebb körben kezd mindenhol, így Magyarországon is elterjedni.
A konferencia azt is vizsgálta, hogy hogyan érinti-e ez a jelenség a férfiakat, a nőket és a fiatal munkavállalókat, és milyen hatással van a foglalkoztatásra általánosságban, az előadóktól pedig helyzetelemzést kaptunk a magyar, a német, a cseh és a lengyel helyzetről is.

A konferenciáról készült összefoglaló a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.