Keresés
Close this search box.

Mérlegen az atipikus foglalkoztatás – konferencia beszámoló

Tények, motivációk, lehetőségek és kockázatok Kelet-Közép-Európában a nemekre, a foglalkoztatás bővítésére gyakorolt hatása és a társadalmi igazságosság tükrében

2012. május 14én a Friedrich Ebert Alapítvány és a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány közös konferenciát rendezett az atipikus foglalkoztatásról.

A konferencia témája azért nagyon aktuális, mert az atipikus foglalkoztatás egyre szélesebb körben kezd mindenhol, így Magyarországon is elterjedni.
A konferencia azt is vizsgálta, hogy hogyan érinti-e ez a jelenség a férfiakat, a nőket és a fiatal munkavállalókat, és milyen hatással van a foglalkoztatásra általánosságban, az előadóktól pedig helyzetelemzést kaptunk a magyar, a német, a cseh és a lengyel helyzetről is.

A konferenciáról készült összefoglaló a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.