2011. december 1-15.

2011. december 15.

Gaskó szerint bűnbakot keres Cser Ágnes

Nem igaz, hogy a Liga nem képviseli megfelelően a munkavállalók, azon belül az egészségügyi ágazat érdekeit – reagált lapunknak a munkavállalói konföderáció elnöke arra, hogy az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) emiatt válna ki a tömörülésből. (Magyar Hírlap)

Fájdalmas minimálbér

Még maga a kormányzat sincs tisztában pontosan azzal, hogy mekkora kiadást és a mekkora bevételt jelent majd a költségvetés számára, hogy jövőre 93 ezer forintra emelik a minimálbért – állítják szakértők. Elemezők szerint a mostani bérmódosítás pótcselekvés az Orbán – kabinet részéről. Ezzel a korrekcióval rosszul járhat a munkavállaló, a munkaadó, de még maga a kormányzat is. (Népszava)

Jövő nyártól tilos lesz borravalót elfogadni

Ha a munkáltató másképp nem rendelkezik, jogszabály tiltja majd jövő júliustól a borravaló és a hálapénz elfogadását, amiért a dolgozó lesz felelősségre vonható – áll a kedden megszavazott új Munka törvénykönyvében. Mi következik a vadonatúj passzusból? (Népszabadság)

Felelős kerestetik

Már civilek is támogatják a köztévé székháza előtt sztrájkolókat, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap viszont perrel fenyegeti őket. Az alap szerint a demonstrálóknak pártatlannak kellene lenniük munkáltatójukkal szemben, és nincs engedélyük arra, hogy a magánterületnek számító épület előtt legyenek napokig. Nagy Navarro Balázsék viszont nem tágítanak, a hírgyártásért felelős vezetők eltávolítását követelik a Lomnici-ügy miatt. Ma több szakszervezet demonstrál velük. (Népszava, Népszabadság)

Ma kiderül a kormány szándéka a büdzsével

Megszületett a döntés a jövő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslat átalakításáról a kormány szerdai kihelyezett ülésén Sopronban, a részleteket várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a kormányszóvivő ismerteti – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az ülést követően. Az MTI kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Fellegi Tamás fejlesztési miniszter utódlásáról nem döntöttek. (Népszava, Népszabadság, MNO)

Újra lesz pénzügyminisztérium

Több mint másfél évnyi szünet után ismét lesz önálló pénzügyminisztérium. Vezetésére nagy valószínűséggel Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, az első Orbán-kormány pénzügyminiszterét kérik fel – tudta meg a Magyar Hírlap.

Puccs a nemzeti bank ellen

Alkotmányos puccsot hajtott végre az Orbán-kormány, amikor arról döntött, hogy összevonja a Magyar Nemzeti Bankot és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, a két intézmény vezetői az összevonás után alelnökök lennének, akiknek a feje fölé egy új elnököt nevezne ki a köztársasági elnök a kormányfő javaslatára. A döntés mögött Simor András eltávolításának szándéka és az áll, hogy a kormány gazdaság terveihez felhasználhassa az MNB tartalékait, amit Simor mindeddig elutasított. (Népszava, Magyar Hírlap, MNO, Világgazdaság)

Egészségügy: nem elég a pulykapénz

Tizenhat nap múlva aktiválódik legalább 2577 szakorvos és rezidens felmondólevele, amennyiben az Orbán-kormány továbbra sem teljesíti egyik legnagyobb választási ígéretét; az egészségügyben dolgozók bérhelyzetének rendezését. (Népszava, Magyar Hírlap)

Újabb államok a költségvetési unió ellen

Aligha sikerül gyorsan tető alá hozni a költségvetési uniót, ahogy azt a francia–német nagyhatalmi páros tervezte. Egyre több ország jelzi ugyanis, hogy jelentős politikai ellenállásba ütközhet a költségvetési unióhoz csatlakozás kérdése. (Magyar Hírlap)

2011. december 14.

Elfogadták az új munka törvénykönyvét

Az Országgyűlés elfogadta az új munka törvénykönyvéről szóló javaslatot, amelynek rendelkezései 2012. július 1-jén lépnek hatályba. (Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava, Világgazdaság)

Lesz még magyar köztársaság?

A 4K! – Negyedik Köztársaságot pártprogramot hirdet, a Szolidaritás Mozgalom akcióba lép. Mozgósítást hirdetett az Orbán-kormány leváltásáért a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Keddi sajtótájékoztatóján a két társelnök, Székely Tamás (a vegyiparosok szakszervezeti szövetségének vezetője) és Székely Sándor (az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület társelnöke) több akciót helyezett kilátásba, céljaik elérése érdekében “minden demokratikus eszközt bevetnek”. (Népszabadság)

Foltra folt a büdzsében

Kiadáscsökkentésből, bevételnövelésből és zárolásból – jöhet össze a jövő évi költségvetésből hiányzó 100-200 milliárd forint, melynek részleteiről ma dönt a kormány. Tegnap még megszavazták a Parlamentben a második körös költségvetési módosítókat, ennek köszönhetően például elengedik a köztévé adó- és járuléktartozásait és a jogtalanul felvett állami támogatása visszafizetését. Orbán Viktor pedig 500 millió forintot kapott protokollra. (Népszava)

Alku

Lám, lám, volt annak értelme, hogy a kormány és a nagyobbik kormánypárt elnéző türelemmel hagyta, hogy Hoffmann Rózsa végigtájolja Magyarország összes megyéjét, és a saját szavaival népszerűsítse az általa kidolgozott oktatási – oppardon: köznevelési – törvénytervezetet. Mert ha nincs ez a hetekig húzódó bornírt árubemutató, és nincs idejük az egyeztetésből kizárt szakmai és társadalmi szervezeteknek, illetve az érintett polgároknak kellően kétségbeesni a hallottakon, most nem tudnánk örülni annak, hogy a legnagyobb katasztrófákat talán elkerülhetjük. (Népszabadság)

Már négyen éhségsztrájkolnak

Már négyen éhségsztrájkolnak a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisa előtt, miután Kembe-Sorel Arthur színész-riporter kedden csatlakozott a demonstrálókhoz. (Népszabadság)

Orbanische Wirtschaft

Orbán Viktor hétfőn (sem) volt formában, mert miután lódenkabátról és vérzivataros jövőről szónokolt, nem vette fel a nem éppen magas röptű parlamenti vita fonalát, hanem megsértődött. Az ellenzék ugyanis jobbról és balról is bírálni merészelte, amit a két irány vektoreredőjét véve hátbatámadásnak minősített, mégpedig teljesen esélytelennek, mert maga mögött tudja (ha jól tudja) a kétharmados többséget. (Népszava)

Teljessé vált a narancsuralom

Nem fogja zavarni a munkában Handó Tündét, hogy a fideszes Szájer József felesége, és jó kapcsolatot ápol az Orbán-családdal – ezt maga az Országos Bírósági Hivatal új vezetője nyilatkozta a parlamentben. A kétharmados többség tegnap választotta meg őt, illetve Darák Pétert, a Kúria elnökét. A szocialisták nem voltak az ülésteremben, amikor a titkos szavazás eredményét kihirdették, és a megválasztott bírósági vezetők eskütételén sem voltak jelen. (Népszava, Magyar Hírlap)

Orbán aduja: megzsaroljuk az EU-t

„Magyarország igenis alkupozícióban van az IMF-fel folytatott tárgyalásokon” – ez a vélemény kormányzati körökben, annak ellenére, hogy a lejáró magyar adósságok miatt a kabinetnek nincs sok választása. (Népszabadság)

2011. december 13.

Vészköltségvetés készül

Alacsonyabb lehet a bérnövekedés a közszférában és az állami vállalatoknál, vagy a tervezettnél jobban nőhetnek az elbocsátások, a rokkantnyugdíjasok egy részénél nem kompenzálják az inflációt, az állam magához vonja a helyi iparűzési adó egy részét és még számtalan variáció elképzelhető annak a 100-200 milliárd forintnak az ellensúlyozására, amely azért keletkezik a költségvetésben, mert az elavult makrogazdasági adatok miatt át kell írni. (Népszava)

A minimálbér 93 ezer forint lehet jövőre

A kormány 93 ezer forintos minimálbért és 108 ezer forintos garantált bérminimumot javasolt a jövő évre a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) tegnapi ülésén – mondta Czomba Sándor a tanácskozás után. (Magyar Hírlap)

‘Az elmúlt másfél év egyik legdurvább jogsértése’

Harmadik napja éhségsztrájkol három közmédiás újságíró a hírmanipulációk miatt az MTV székháza előtt, mert szerintük a retusálási botrányban nem a valódi felelősöket, a kitakarásra utasító vezetőket büntették meg. A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szolidaritást vállal az éhségsztrájkolókkal. (Népszabadság)

A néphez fordul az MSZP

Jelentősen emelné a kormány a minimálbér összegét, a jelenlegi 78 ezer helyett 93 ezer forint lenne a legkisebb bér összege. Arról egyelőre nem tudni, hogy területenként és ágazatonként milyen különbségek lesznek, pedig a ma zárószavazásra váró munka törvénykönyvének (Mt.) tervezete erre is lehetőséget ad a kabinetnek. Közben az MSZP népszavazást kezdeményez az ügyben, és azt kéri Schmitt Páltól, ne írja alá a jogszabályt. (Népszava)

Orbán Viktor: Micsoda vircsaft ez, uraim?

Hátba támadásnak érzem, amit némely képviselőtársam elmondott. Önök elárulják és megtámadják az embert a nemzetközi nyilvánosság előtt, uraim, ennek komoly következményei vannak. Egy ország sorsával ilyen bonyolult külpolitikai körülmények között nem lehet szórakozni. Hát micsoda vircsaft ez, uraim? Ennyit a nemzeti együttműködésről. (Magyar Hírlap, Magyar Nemzet)

Cser Ágnes maradt, feljelent, konföderációt alapít

Cser Ágnes nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a minap jogerősen megfosztotta EDDSZ-elnöki posztjától. Annyira nem, hogy EDDSZ-elnökként tett feljelentést hétfőn a budapesti Uzsoki utcai kórházban történt állítólagos morfintúladagolások ügyében. (Népszabadság)

2011. december 8.

‘Az egykulcsos adórendszer rendkívül káros’

Magyarországon az elmúlt évtizedekben négy nagy szakasza volt a jövedelmi egyenlőtlenségek alakulásának – mondja Tóth István György, a Tárki vezérigazgatója. (Népszabadság)

Magyar helyzet: a gazdag még gazdagabb lesz

Az OECD vizsgálata szerint Magyarország azon államok csoportjába tartozik, ahol a 2000-es évek folyamán nem nőtt a jövedelmi egyenlőtlenség – sőt valamelyest mérsékelni is sikerült. Rajtunk kívül idesorolja a tanulmány Chilét, Görögországot és Törökországot is. (Népszabadság)

Szófogadásra kötelezik a betegeket

Több pontban csak áttételesen, némelyikben azonban közvetlenül érinti a betegeket a parlament által hétfőn este elfogadott egészségügyi „salátatörvény”. (Magyar Hírlap)

Sarkalatos kérdések

A választójog ügyében felkavarta a kedélyeket Kövér Lászlónak az a felvetése, amely szerint a külföldön élő magyar állampolgároknak is teljes választójoggal kellene rendelkezniük. (MNO)

Matolcsy: We are the Champions

Megcáfolta Matolcsy György Orbán Viktor múlt pénteki kijelentését a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékainak felhasználásáról. A nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón úgy fogalmazott: a devizatartalék nagy kincs, óvni kell, abból nem lehet forrásokat a gazdasági növekedést támogató programokra felhasználni. Ezzel szemben a kormányfő alig néhány napja a devizatartalékok felhasználását jelölte meg, mint a növekedés egyik kulcstényezőjét. (Népszava)

Tragikusak az elhelyezkedés esélyei

Szinte reménytelen lesz a jövő év elején állást találni, legalábbis ez derül ki egy munkaerő-piaci kilátásokat elemző vizsgálatból. Ebben a helyzetben kellene elhelyezkedniük a megváltozott munkaképességűeknek, miközben ellátásuk összege a megélhetésre sem lesz elég, az álláskereséssel járó többletköltséget pedig biztosan nem tudják kigazdálkodni az átlagosan 40 ezer forintból. (Népszava)

Orbán kifarol Merkel és Sarkozy Európájából

Magyarország nem kíván csatlakozni 2018-2020-ig az Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök által javasolt szorosabb integrációt előíró, a tagországok költségvetési- és adópolitikáját összehangoló egyezséghez, aminek életbe léptetéséhez módosítani készülnek az EU alapszerződését. (Népszava, Népszabadság)

Hatalmas pénzügyi válság szabadulhat el (+ videó)

Egyesítsék az eurózóna országainak szuverén adósságát az övezet stabilizálása érdekében – javasolta Martonyi János magyar külügyminiszter a European Voice című, uniós kérdésekkel foglalkozó lap csütörtöki számában megjelent véleménycikkében. Közben az Európai Unió lehetséges legjobb, „AAA” hosszú távú osztályzatát is negatív kihatású – vagyis viszonylag rövid időn belüli leminősítés valószínűségére utaló – felülvizsgálat alá vette a Standard & Poor’s. (MNO)

2011. december 7.

Belülről támadják Patakyt

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségén (MSZOSZ) belül is heves indulatokat váltott ki, hogy az érdekképviselet elnöke aláírta a munka törvénykönyvéről múlt pénteken a kormány, a munkaadók és a munkavállalói oldal közötti megállapodást. (Népszabadság, Népszava)

Hálószobában a kormány

Értelmezhetetlen, sérti a magánélet jogát, ugyanakkor több élethelyzetet is kikerül az új családvédelmi törvény tervezete. Eszerint a szülőknek kötelessége családban nevelni gyereküket, a családhoz viszont házasságban kell élni. Kérdés, hogy kötelezővé teszik-e a házasságot, vagy megbüntetik az elvált illetve élettársi kapcsolatban élő szülőket. A gyerekek kötelességeit is összeírták, nekik “tartózkodniuk kell” az egészségkárosító ételektől. (Népszava)

Orbán buktatta a Fideszt

Kiállt a köznevelési törvényjavaslat mai formája mellett Orbán Viktor, a miniszterelnök csak néhány módosítást támogat, illetve javasol a tervezetben. Mindez azt jelenti, alig valamiben változhat már a több száz fideszes módosító indítvánnyal szétbombázni kívánt törvény. Utóbbiakról jövő hétfőn határoz a frakciószövetség. (Népszava, Magyar Hírlap, Népszabadság)

Szőnyegbombázás

Két szuperhatalom van ma a világban. Az egyik az Egyesült Államok, a másik a Moody’s hitelminősítő. Az Egyesült Államok bombákkal tehet tönkre egy országot, a hitelminősítő pedig az államkötvények leminősítésével. Higgyék el, sokszor nem világos, melyik kezében van nagyobb hatalom – ez a megállapítás 1996-ban jelent meg a The New York Times hasábjain egy Pulitzer-díjas újságíró-közgazdász, Thomas Friedman tollából. (Magyar Nemzet)

Mostanra az eurózónát is elérte a leminősítési láz

A legnagyobb hitelminősítő, a Standard & Poor’s az eurózónát is leminősítené, ha az unió vezetői nem állapodnak meg az adósságválság kezeléséről a hét végi csúcson. A zóna pénzügyminiszteri csoportjának elnöke megdöbbent a lépésen, Berlinben viszont kedvező jelként értékelték. A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából kiderül: az emberek 57 százaléka nem tartja jogosnak Magyarország leminősítését, és 74 százalékuk látja úgy, valószínűleg spekulációs támadás áll a forint gyengülése mögött. (Magyar Hírlap, Népszabadság)

Kezdhetjük elölről!?

Több mint húsz év telt el azóta, hogy kimondtuk, elég volt a proletárdiktatúrából, az egypártrendszerből, az állami tulajdon mindenhatóságából, jöjjön a kapitalizmus! (Népszava)

2011. december 6.

Érdekvédők zsákutcában

Nem volt testületi felhatalmazása Pataky Péternek, az MSZOSZ elnökének arra, hogy aláírja a kormánnyal az egyezséget az új Munka törvénykönyvéről. Mint lapunknak elmondta, sejtette, hogy csapdába csalja a szakszervezeti vezetőket a kormány. Végig részmegállapodásról beszéltek, ennek ellenére a kabinet azt kommunikálja, hogy a szakszervezetek az egész jogszabálytervezetet támogatják. (Népszava)

Lehullott a bohócálarc a radikális érdekvédőről

Leszerel a honvédségtől, mert politikus akar lenni Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, aki a bohócforradalom mellett több tüntetést is szervezett. (Magyar Hírlap)

Alaptézisek törvénybe foglalva

Az alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos, vagyis csak kétharmaddal módosítható törvényben a kormány gazdasági alaptéziseit rögzíti, így például azt, hogy a személyi jövedelemadó 2013., a társasági adó pedig 2015. január 1-jétől egykulcsos. Nyugdíj kizárólag a nyugdíjkorhatár betöltése után jár (kivéve azokat a nőket, akik negyven évet ledolgoztak), az állam pedig garantálja, hogy a nyugdíjak megőrzik reálértéküket. (Népszabadság)

Elnapolt állami szigor: csak a következő kormányt köti a költségvetési béklyó

A kormány a gazdasági szabadságharc után lezárja, de legalábbis elnapolja az államadósság ellen vívott küzdelmet is. A januártól hatályos alaptörvény szerint amíg az államadósság meghaladja a hazai össztermék (GDP) felét, az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhat el, amely nem ront tovább a helyzeten. Az előírást már a jövő évi, azaz a most formálódó büdzsére is alkalmazni kell, a kabinet azonban máris felmentené magát a szabály alól, s a szigort csak a következő kormányzati ciklustól érvényesítené. (Népszabadság)

Átment az egészségügyi salátatörvény

A gyógyszerek támogatásánál számít majd a beteg-együttműködés, az egészségügyi régiókat felváltják a térségek, a tudatmódosító szerek ellenőrzése pedig szigorodik. (Magyar Hírlap)

A költségvetésről vitáznak

Az Országgyűlés keddi ülésnapján összesen 4 óra 20 perces időkeretben újból megnyitják a jövő évi költségvetés részletes vitáját. A képviselők ugyanilyen hosszúságban folytathatják a keddi napirenden megtalálható további öt törvényjavaslat tárgyalását is, így például az új önkormányzati törvény és az Esztergom egyes intézményeinek állami átvételéről szóló kormányoldali előterjesztés részletes vitáját. (MNO)

Az Unió harcba száll az államadóssággal

Automatikusan büntetnék a túlköltekező uniós államokat. Ha nem mennek bele, akkor csak az eurózónára vonatkoznak majd a Merkel és Sarkozy által megálmodott új szabályok. (Népszabadság)

2011. december 5.

Tüntetés Mágenheim doktorral

Közszolgálati dolgozók pár ezres csoportja és velük szolidáris százak demonstráltak az MTA előtt szombat délben. Az MNO fültanúja volt, hogy a cigányság körében 84 százalékos a munkanélküliség, s szemtanúja, milyen jól fogyott az ingyen Népszava.

Aprópénzt jutott Gaskónak

Miközben a kormány az új Munka törvénykönyvéről született pénteki “megállapodást” ünnepelte, a Kockán az életed! elnevezésű szombati demonstráción Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelték. A közszolgálati szakszervezetek által szervezett megmozduláson több ezren gyűltek össze, nem volt viszont ott Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. (Népszava, NolTv)

Egyest kapott a kormány

“Orbán takarodj!” – skandálták szombaton délután a “Millás” tüntetésre érkezők. A Szolidaritás molinó mögött fegyelmezett sorokban síppal, dobbal, és a kormányt nem éppen kedvező színben feltüntető feliratokkal vonuló szakszervezetieket perceken át ünnepelték azok, akik a Képviselői Irodaház előtt Matolcsy György távozását követelték. (Népszava)

A nép nevében

Mindig tartsuk szem előtt az alapvető tételt: a népnek minden körülmények között igaza van. S ez nem ám holmi populista kijelentés, hanem demokrata, ha valaki nem tudná! Ezért, amikor a nép nem hajlandó némán tűrni tovább, hanem az utcára vonul, megfogalmazza követeléseit, kifejezi a hatalommal szembeni elégedetlenségét, demonstrálja egységét és erejét, nem felfordulást csinál, hanem Istentől és az emberi törvényektől kapott jogával él. (Magyar Nemzet)

Össztűz a tervezetre

Ne legyen felvételi követelmény a nyelvvizsga, félévente rangsorolják újra a hallgatókat – egyebek mellett így változtatnának a parlamenti képviselők a felsőoktatási törvénytervezeten, amelyhez eddig 325 módosító javaslat érkezett. A köznevelési tervezethez benyújtott 332 indítványról kedden Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében tárgyal a Fidesz–KDNP-frakció. (Magyar Hírlap)

Megállapodik, vagy nem: Orbán bukik

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kezdődő tárgyalások tétje nem egyszerűen a magyar állam finanszírozhatósága, az államcsőd elkerülése, hanem Magyarország jövőbeni viszonya az Európai Unióhoz, a piacgazdasághoz, és a képviseleti demokrácián alapuló politikai váltógazdaságokat működtető fejlett nyugati világhoz. A tárgyalóasztalnál szemben az EU képviselői ülnek, és nem az IMF technokratáit kell meggyőznie az “unortodox” magyar kormánynak, ortodox voltáról, hanem Brüsszelt. (Népszava)

2011. december 2.

Csőbe húzták a szakszervezeteket

Úgy hirdette meg a kormány az új Munka törvénykönyvéről állítólag tető alá hozott megállapodást, illetve az erről szóló “ünnepélyes aláírást”, hogy erről csak a sajtóból értesült a korábbi, egyezség nélkül záródó tárgyaláson résztvevő érdekvédő és a munkavállalói oldal soros elnöke is. (Népszava)

‘Nem öl meg, de élni sem hagy’

A jelenleginél kétségkívül lényegesen rosszabb, de az eredetileg tervezetthez viszonyítva már jobb új munka törvénykönyve született, ami persze senkit nem tölt el nagy örömmel – jelentette ki kérdésünkre tegnap Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke. (Népszabadság)

Ha hibázik a kormány, jöhet az újabb különadó

Ha elfogadja a parlament – és miért ne fogadná el Lázár János és Harrach Péter javaslatát –, az alaptörvénybe foglalják, hogy a kormány valamilyen korábbi hibás döntésének következményeit azok viselik, akiket éppen meg tud sarcolni valamilyen különadóval. Akár visszamenőleg is. (Népszabadság)

Orbán: újabb spekulációs támadás várható Magyarország ellen

A miniszterelnök szerint azért van szükség egy nemzeti növekedési tervre, mert annak megalkotása és végrehajtása nélkül recesszióba esne a magyar gazdaság; Orbán Viktor ezt pénteken mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol közölte azt is: úgy készül, hogy december közepe táján újabb spekulációs támadás lesz az ország ellen. (Népszava, MNO)

Hazugságai tartják fogva a kormányt

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek semmi köze az IMF-fel kezdődő tárgyalásokhoz, egyszerű munkamegosztás miatt hagyták ki a delegációból, a Fidesz frakció bizalma 110 százalék a miniszter iránt, de sajnos az IMF-hitel nem hozzá, hanem Fellegi Tamás fejlesztési miniszterhez tartozik, – hazudják érthetetlen indokból a Fidesz vezető politikusai idehaza Matolcsy kihagyása kapcsán a Valutaalappal tárgyaló magyar küldöttségből. (Népszava)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a