Keresés
Close this search box.

Az EDFSZ Tapolcán küzd a dolgozókért

Az Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezete a tapolcai kórház körül kialakult patthelyzet megoldásában igyekszik segíteni a dolgozók védelmében…

A tapolcai kórházat üzemeltető Medisyst Kft. tavaly ősszel bejelentette a város önkormányzatának, hogy három év után felbontja a 30 évre megkötött működtetési szerződést, de az egészségügyi intézmény átadás-átvételének részleteiről a mai napig nem sikerült megállapodni.

A Medisys még március elején jelentette be az illetékes Munkaügyi Központnak, hogy csoportos létszámleépítést hajt végre. Azonban a felmondási idő kitöltése előtt nem hajlandó átengedni a dolgozókat más szervezetnek (például az önkormányzat által alapított egészségügyi kft-nek), amíg a cég az általa befektetett félmilliárd forintot vissza nem kapta valamilyen módon a várostól. Habár az önkormányzatnak a szerződés szerint vissza kell vennie a kórházi dolgozókat, illetve gondoskodnia kell a továbbfoglalkoztatásukról, míg nem születik megállapodás, addig marad a bizonytalan helyzet.

Eközben a kórház 250 munkavállalójából 130 belépett az újonnan alakult Egészségügyben Dolgozók Független Szakszervezetébe (2009 novembere óta a SZEF tagja), amely most a kórház és a cég vezetőivel közösen próbál megoldást találni a helyzetre. Ennek érdekében Vizl Péterné, az EDFSZ elnöke már többször is egyeztetett az érintettekkel.

Forrás: Heti Világgazdaság

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Bélára és Bacsó Bélára. Idén újítottunk, hiszen 3 helyszínen egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros