Keresés
Close this search box.

Több ezer APEH-os és vámos tüntetett

Sikeresen lezajlott az ADOSZT és VPFSZ által a Pénzügyminisztérium József Nádor téri épülete elé szervezett demonstráció, amelyen a szervezők becslése szerint több mint 5000 kollégájuk vett részt

Sikeresen lezajlott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) által a Pénzügyminisztérium József Nádor téri épülete elé szervezett demonstráció, amelyen a szervezők becslése szerint több mint 5000 kollégájuk vett részt.

A tüntetésen közfelkiáltással hat pontból álló, a pénzügyminiszternek címzett petíciót fogadtak el a résztvevők, amelyet aztán Oszkó Péter nevében Pichler Ferenc, a PM szóvivője vett át Michalkó Pétertől, az ADOSZT elnökétől, valamint Holecz Gábortól, a VPFSZ elnökétől.

Ebben egyebek mellett követelik az adóigazgatásban 2009. évi évben bekövetkezett nagymértékű – közel huszonöt, némely területen harmincöt százalékos – keresetcsökkenés kompenzációját, a 2010. évi költségvetésben meghatározott előleg kifizetésének biztosítását, hogy a pénzügyminisztérium és annak felügyelete alá tartozó szerveknél megállapított cafeteria juttatások a fejezeten belül bevezetett legmagasabb szinten kerüljenek egységesítésre, hogy az APEH béren kívüli cafeteria juttatásai, a más központi közigazgatási szervek dolgozói részére biztosított hasonló juttatások szintjén kerüljenek megállapításra, valamint a Vám-és Pénzügyőrség állománya tagjai részére a más fegyveres és rendvédelmi testületek juttatásaihoz hasonló bevezetését, hűségpénz, albérleti hozzájárulás megállapítását.

(A petíció teljes szövege ITT olvasható.)

Pichler Ferenc a petíció átvételekor azt mondta: a minisztérium számára fontos, hogy mind az APEH, mind a VPOP dolgozói jó teljesítményt nyújtsanak.

Pető Ferenc, az ADOSZT főtitkára a SZEF Sajtóirodájának elmondta: köszönik kollégáik rendkívül nagy számú részvételét, valamint azt, hogy kulturált módon és a bérkörülmények miatti nagy elégedetlenség ellenére is jó hangulatban zajlott az egész rendezvény.

Emellett hálásak és köszönetüket fejezik ki azoknak a társszervezeteknek, amelyek szolidaritásukat fejezték ki – akár személyesen, akár levélben – a tüntetők által képviselt célokkal.

Pető Ferenc a magyar szakszervezeti mozgalom életében történelmi jelentőségűnek nevezte a demonstrációt, mivel olyan még soha nem fordult elő, hogy a köztisztviselők önállóan (tehát nem a közalkalmazottakkal vagy a versenyszférás szakszervezetekkel együttesen) hallassák a hangjukat valamely, számukra fontos ügyben.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Tüntetnek és sztrájkolnának az APEH-os és a vámos munkavállalók, 2010. február 26.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.