Több ezer APEH-os és vámos tüntetett

Sikeresen lezajlott az ADOSZT és VPFSZ által a Pénzügyminisztérium József Nádor téri épülete elé szervezett demonstráció, amelyen a szervezők becslése szerint több mint 5000 kollégájuk vett részt

Sikeresen lezajlott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) által a Pénzügyminisztérium József Nádor téri épülete elé szervezett demonstráció, amelyen a szervezők becslése szerint több mint 5000 kollégájuk vett részt.

A tüntetésen közfelkiáltással hat pontból álló, a pénzügyminiszternek címzett petíciót fogadtak el a résztvevők, amelyet aztán Oszkó Péter nevében Pichler Ferenc, a PM szóvivője vett át Michalkó Pétertől, az ADOSZT elnökétől, valamint Holecz Gábortól, a VPFSZ elnökétől.

Ebben egyebek mellett követelik az adóigazgatásban 2009. évi évben bekövetkezett nagymértékű – közel huszonöt, némely területen harmincöt százalékos – keresetcsökkenés kompenzációját, a 2010. évi költségvetésben meghatározott előleg kifizetésének biztosítását, hogy a pénzügyminisztérium és annak felügyelete alá tartozó szerveknél megállapított cafeteria juttatások a fejezeten belül bevezetett legmagasabb szinten kerüljenek egységesítésre, hogy az APEH béren kívüli cafeteria juttatásai, a más központi közigazgatási szervek dolgozói részére biztosított hasonló juttatások szintjén kerüljenek megállapításra, valamint a Vám-és Pénzügyőrség állománya tagjai részére a más fegyveres és rendvédelmi testületek juttatásaihoz hasonló bevezetését, hűségpénz, albérleti hozzájárulás megállapítását.

(A petíció teljes szövege ITT olvasható.)

Pichler Ferenc a petíció átvételekor azt mondta: a minisztérium számára fontos, hogy mind az APEH, mind a VPOP dolgozói jó teljesítményt nyújtsanak.

Pető Ferenc, az ADOSZT főtitkára a SZEF Sajtóirodájának elmondta: köszönik kollégáik rendkívül nagy számú részvételét, valamint azt, hogy kulturált módon és a bérkörülmények miatti nagy elégedetlenség ellenére is jó hangulatban zajlott az egész rendezvény.

Emellett hálásak és köszönetüket fejezik ki azoknak a társszervezeteknek, amelyek szolidaritásukat fejezték ki – akár személyesen, akár levélben – a tüntetők által képviselt célokkal.

Pető Ferenc a magyar szakszervezeti mozgalom életében történelmi jelentőségűnek nevezte a demonstrációt, mivel olyan még soha nem fordult elő, hogy a köztisztviselők önállóan (tehát nem a közalkalmazottakkal vagy a versenyszférás szakszervezetekkel együttesen) hallassák a hangjukat valamely, számukra fontos ügyben.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Tüntetnek és sztrájkolnának az APEH-os és a vámos munkavállalók, 2010. február 26.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv tervezet kapcsán. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden