Kiharcolták a nagyobb összegű cafetériát a rendőrök

Megállapodott a rendőrségen működő szakszervezetek demonstrációs bizottsága a kormányzat illetékeseivel a rendőrségi dolgozók béren kívüli juttatásainak összegéről…

Megegyezett a rendőrségen működő szakszervezetek demonstrációs bizottsága a kormányzat illetékeseivel a rendőrségi dolgozók béren kívüli juttatásainak összegéről.

Bárdos Judit, a demonstrációs bizottság szóvivője, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint a megegyezéssel – amelyet a BRDSZ, a Független Rendőr Szakszervezet és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete vezetői írták alá – sikerül jelentősen javítani a rendőrségi dolgozók anyagi helyzetén.

Eszerint a rendőrség valamennyi munkavállalója bruttó 251.225 forint cafeteria juttatásban részesül. (Az összeg 115.950 forintról emelkedett több mint duplájára.) Ráadásul ez nem tartalmazza az egyéb béren kívüli juttatásokat, például a ruhapénzt.
A kormány ezen túl vállalta, hogy soron kívül kezdeményezi a szolgálati törvény módosítását a szakszervezetek által sérelmezett pontokon.

Forrás: Népszava

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Nem érnek kevesebbet a rendőrök a többi minisztériumi dolgozónál, 2010. február 1.
Összefogtak és demonstrációra készülnek a rendvédelmi szakszervezetek, 2010. január 28.
Utcára is vonulna a BRDSZ a cafetéria-juttatások emeléséért, 2010. január 20.
A béren kívüli juttatások összegének 2009-es szintre emelését kéri a BRDSZ, 2010. január 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és