Kiharcolták a nagyobb összegű cafetériát a rendőrök

Megállapodott a rendőrségen működő szakszervezetek demonstrációs bizottsága a kormányzat illetékeseivel a rendőrségi dolgozók béren kívüli juttatásainak összegéről…

Megegyezett a rendőrségen működő szakszervezetek demonstrációs bizottsága a kormányzat illetékeseivel a rendőrségi dolgozók béren kívüli juttatásainak összegéről.

Bárdos Judit, a demonstrációs bizottság szóvivője, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára szerint a megegyezéssel – amelyet a BRDSZ, a Független Rendőr Szakszervezet és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete vezetői írták alá – sikerül jelentősen javítani a rendőrségi dolgozók anyagi helyzetén.

Eszerint a rendőrség valamennyi munkavállalója bruttó 251.225 forint cafeteria juttatásban részesül. (Az összeg 115.950 forintról emelkedett több mint duplájára.) Ráadásul ez nem tartalmazza az egyéb béren kívüli juttatásokat, például a ruhapénzt.
A kormány ezen túl vállalta, hogy soron kívül kezdeményezi a szolgálati törvény módosítását a szakszervezetek által sérelmezett pontokon.

Forrás: Népszava

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Nem érnek kevesebbet a rendőrök a többi minisztériumi dolgozónál, 2010. február 1.
Összefogtak és demonstrációra készülnek a rendvédelmi szakszervezetek, 2010. január 28.
Utcára is vonulna a BRDSZ a cafetéria-juttatások emeléséért, 2010. január 20.
A béren kívüli juttatások összegének 2009-es szintre emelését kéri a BRDSZ, 2010. január 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?