Nem érnek kevesebbet a rendőrök a többi minisztériumi dolgozónál

Bárdos Judit, a rendőrségi szakszervezetek által létrehozott demonstrációs bizottság szóvivője az ATV-ben számolt be a tárgyalásokon eddig elért eredményekről…

Bárdos Judit, a rendőrségi szakszervezetek által létrehozott demonstrációs bizottság szóvivője a Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszterrel tartott csütörtöki egyeztetés után az ATV Egyenes beszéd című esti műsorának vendége volt.

A műsorvezető, Bánó András kérdésére elmondta: kétféle követelése van a szakszervezeteknek. Az egyik a szolgálati viszonyt szabályozó törvény módosítása egyes pontokon, a másik pedig a béren kívüli juttatások rendezése.

A csütörtöki találkozón megegyezés született a szolgálati törvény módosításával kapcsolatban, amely szerint az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezi még ebben a parlamenti ciklusban rendkívüli tárgysorozatba vételét a törvény módosításának, hogy orvosolhassák az érdekvédők által hibásnak ítélt részeket.

A béren kívüli juttatások tekintetében megállapodtak a felek arról, hogy hétfő reggelig a minisztérium minden számítást a szakszervezetek rendelkezésére bocsát, majd délután folytatják a tárgyalásokat Forgács Imrével és Csizmár Gáborral a juttatások mértékéről. A szakszervezetek azt szeretnék elérni, hogy a béren kívüli és a cafeteriajuttatások egyezzenek meg a 2009-es szinttel.

Bárdos Judit szerint tudomásul kell vennie a kormánynak, hogy “semmivel sem rosszabb a rendőrségi munkavállaló, ez a mintegy 43 ezer ember, mint minden más minisztériumi dolgozó, aki 450 és 950 ezer forint között kap béren kívüli juttatást”.

Forrás: Egyenes beszéd, ATV, 2010. január 28.

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Összefogtak és demonstrációra készülnek a rendvédelmi szakszervezetek, 2010. január 28.
Utcára is vonulna a BRDSZ a cafetéria-juttatások emeléséért, 2010. január 20.
A béren kívüli juttatások összegének 2009-es szintre emelését kéri a BRDSZ, 2010. január 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és