Keresés
Close this search box.

Utcára is vonulna a BRDSZ a cafetéria-juttatások emeléséért

Bajnai Gordon miniszterelnökkel akarnak tárgyalni BRDSZ képviselői, mert elfogadhatatlanul alacsonynak tartják az általuk képviselteknek felajánlott cafetéria idei összegét…

Keveslik az idei cafetéria-juttatás összegét a rendőröket, tűzoltókat és más rendvédelmi dolgozókat képviselő szakszervezetek. A kormány ajánlata szerint 2010-ben fejenként összesen bruttó 115 ezer forint béren kívüli juttatást – vagyis nagyjából havi bruttó 9500 forintot – kapnának, ami még a tavalyi juttatásuknál is kevesebb, ráadásul a rendészeti minisztérium köztisztviselői négyszer ennyi bónuszjuttatást kapnak. A rendvédelmi dolgozók ezért most ultimátumot adtak: közvetlenül Bajnai Gordonnal akarnak tárgyalni vagy az utcára vonulnak.

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára az [origo] internetes hírportálnak elmondta: jár ugyan nekik ezen kívül ruházati költségtérítés az egyenruhák pótlására, de ez a felajánlott összeg még a tavalyi összegnél is alacsonyabb, hiszen 2009-ben nettó 100 ezer forint volt a béren kívüli juttatás.
Múlt pénteken tartotta ülését az Igazságügyi és Rendészeti Érdekegyeztető Tanács, azonban nem sikerült dűlőre jutni a cafetéria összegéről.
Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter is szerint a válság miatt nincs lehetőség a „mozgástér bővítésére”, s mint mondta: egyébként is a cafetéria-juttatások összehasonlítása „szférák között” „csak komplex módon lehetséges, másként nem megalapozott”.

A szakszervezet azonban úgy látja, hogy „a rendvédelem egyértelműen mostohagyerek”, mivel például az igazságügyi minisztériumban dolgozóknak jóval több béren kívüli juttatás jár. (Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál dolgozó köztisztviselők a rendőröknek ajánlott összeg négyszeresét, évi 450 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak.)

Ezért a rendvédelmi dolgozók képviselői most Bajnai Gordonnal akarnak tárgyalni. Ha azonban a kormány február 1-jéig nem egyeztet velük érdemben, akkor készek arra, hogy az utcára vonuljanak.

Forrás: BRDSZ.hu és origo.hu

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
A béren kívüli juttatások összegének 2009-es szintre emelését kéri a BRDSZ, 2010. január 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros