Utcára is vonulna a BRDSZ a cafetéria-juttatások emeléséért

Bajnai Gordon miniszterelnökkel akarnak tárgyalni BRDSZ képviselői, mert elfogadhatatlanul alacsonynak tartják az általuk képviselteknek felajánlott cafetéria idei összegét…

Keveslik az idei cafetéria-juttatás összegét a rendőröket, tűzoltókat és más rendvédelmi dolgozókat képviselő szakszervezetek. A kormány ajánlata szerint 2010-ben fejenként összesen bruttó 115 ezer forint béren kívüli juttatást – vagyis nagyjából havi bruttó 9500 forintot – kapnának, ami még a tavalyi juttatásuknál is kevesebb, ráadásul a rendészeti minisztérium köztisztviselői négyszer ennyi bónuszjuttatást kapnak. A rendvédelmi dolgozók ezért most ultimátumot adtak: közvetlenül Bajnai Gordonnal akarnak tárgyalni vagy az utcára vonulnak.

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára az [origo] internetes hírportálnak elmondta: jár ugyan nekik ezen kívül ruházati költségtérítés az egyenruhák pótlására, de ez a felajánlott összeg még a tavalyi összegnél is alacsonyabb, hiszen 2009-ben nettó 100 ezer forint volt a béren kívüli juttatás.
Múlt pénteken tartotta ülését az Igazságügyi és Rendészeti Érdekegyeztető Tanács, azonban nem sikerült dűlőre jutni a cafetéria összegéről.
Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter is szerint a válság miatt nincs lehetőség a „mozgástér bővítésére”, s mint mondta: egyébként is a cafetéria-juttatások összehasonlítása „szférák között” „csak komplex módon lehetséges, másként nem megalapozott”.

A szakszervezet azonban úgy látja, hogy „a rendvédelem egyértelműen mostohagyerek”, mivel például az igazságügyi minisztériumban dolgozóknak jóval több béren kívüli juttatás jár. (Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál dolgozó köztisztviselők a rendőröknek ajánlott összeg négyszeresét, évi 450 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak.)

Ezért a rendvédelmi dolgozók képviselői most Bajnai Gordonnal akarnak tárgyalni. Ha azonban a kormány február 1-jéig nem egyeztet velük érdemben, akkor készek arra, hogy az utcára vonuljanak.

Forrás: BRDSZ.hu és origo.hu

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
A béren kívüli juttatások összegének 2009-es szintre emelését kéri a BRDSZ, 2010. január 8.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és