Ne vegyék el a közalkalmazottaktól a cafeteriát!

A közalkalmazottak attól félnek, hogy az önkormányzatok az ő étkezési jegyeiken akarják megspórolni az őket ért több milliárdos megszorításokat…

A közalkalmazottak attól félnek, hogy az önkormányzatok az ő étkezési jegyeiken akarják megspórolni az őket ért több milliárdos megszorításokat.

Galló Istvánné, a SZEF alelnöke és egyben a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke sérelmezte, hogy míg a köztisztviselőknek törvényben garantálják a béren kívüli juttatás mértékét, addig a közalkalmazottak juttatásait semmi sem védi. Ezért szeretnék elérni, hogy tőlük se lehessen elvonni a kedvezményt.

A közalkalmazottakat eddig is érzékenyen érintették az elmúlt időszak elvonásai: a bérek befagyasztása, a 13. havi illetmény eltörlése, s emellett az étkezési jegyek elvonása vagy csökkentése még a mostaninál is kilátástalanabb helyzetet idézhetne elő.

Forrás: Magyar Nemzet, 2010. január 18.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Az önkormányzatok kétharmada megszünteti a cafetériát, 2010. január 11.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a