Ne vegyék el a közalkalmazottaktól a cafeteriát!

A közalkalmazottak attól félnek, hogy az önkormányzatok az ő étkezési jegyeiken akarják megspórolni az őket ért több milliárdos megszorításokat…

A közalkalmazottak attól félnek, hogy az önkormányzatok az ő étkezési jegyeiken akarják megspórolni az őket ért több milliárdos megszorításokat.

Galló Istvánné, a SZEF alelnöke és egyben a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke sérelmezte, hogy míg a köztisztviselőknek törvényben garantálják a béren kívüli juttatás mértékét, addig a közalkalmazottak juttatásait semmi sem védi. Ezért szeretnék elérni, hogy tőlük se lehessen elvonni a kedvezményt.

A közalkalmazottakat eddig is érzékenyen érintették az elmúlt időszak elvonásai: a bérek befagyasztása, a 13. havi illetmény eltörlése, s emellett az étkezési jegyek elvonása vagy csökkentése még a mostaninál is kilátástalanabb helyzetet idézhetne elő.

Forrás: Magyar Nemzet, 2010. január 18.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Az önkormányzatok kétharmada megszünteti a cafetériát, 2010. január 11.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.