Keresés
Close this search box.

Elfogadhatatlan a mentődolgozók bérhelyzete a szakszervezet szerint

A béren kívüli juttatások megadóztatása miatt csökkenhet a mentősök keresete, holott 2002 óta egyáltalán nem emelték a juttatások értékét…

Az adóváltozások ellenére is keresetcsökkenéssel számolnak a mentőszolgálat érdekképviseletei, mivel a 13. havi bér elvesztésén kívül a béren kívüli juttatások megadóztatása is csökkenti a dolgozók keresetét.
A mentősöknél például 2002 óta nem emelték a juttatások értékét. Győrfi Pál a mentőszolgálat szóvivője a HírTv-nek elmondta: jelenleg is folynak az egyeztetések a szakszervezetekkel, azonban ha a munkáltató szempontjából a legjobb megoldás is foglaltatik szerződésbe, akkor is több mint 130 millió forint plusz kiadással számolnak a szervezetnél.
Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke arra hívta fel a figyelmet a tévé tegnapi híradójában, hogy a mentősök átlagkeresete bruttó 169 ezer forint, s a 13. havi illetmény elvonását csak részben ellensúlyozza az őket is megillető 98 ezer forintos bérkiegészítés. Most arról tárgyalnak a munkáltatóval, hogy 4000 forintos hidegétel-utalványt melegétel-utalványra cserélik.

Forrás: HírTv

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros