Demonstrálnának az MTV dolgozói a Magyar Kultúra Napján

Lázár András, a Magyar Televízió sztrájkbizottságának elnöke bejelentette, hogy demonstrációt szerveznek január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára…

Lázár András, a Magyar Televízió sztrájkbizottságának elnöke a cég menedzsmentjével folytatott keddi tárgyalást követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy demonstrációt szerveznek január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára.

Lázár elmondta, hogy minden olyan szervezetet meghívnak, amelyeknek az ő céljaik elfogadhatóak. Hozzátette: szeretnék, ha a gondolataik eljutnának a politikához, és a politikusok “befejeznék azt az áldatlan játékot, amit a kuratóriumban, a Magyar Televízió környékén tesznek”.

Az újságírók kérdéseire válaszolva azt is közölte: a demonstrációt még most szervezik, de össze akarják hívni a kulturális intézmények szakszervezeteinek képviselőit, a pedagógiai és oktatási érdekképviseleteket is.
Munkabeszüntetésről is tárgyalnak, azonban ezt a lépést csak a legvégső eszköznek tartják.

Forrás: Népszava Online

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
A mostanihoz hasonló összefogásra még nem volt példa a köztelevíziónál, 2009. december 22.
A SZEF támogatja a Magyar Televízió Sztrájkbizottságának követeléseit, 2009. december 10.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az