A közszolgák bérének visszatartásával kozmetikázza a költségvetést a kormány?

Idén nem kaphatják meg decemberi fizetésüket a közalkalmazottak és köztisztviselők a két ünnep között.

Idén nem kaphatják meg decemberi fizetésüket a közalkalmazottak és köztisztviselők a két ünnep között.
A Magyar Államkincstár a Pénzügyminisztérium utasítására visszatartja az erre a célra elkülönített összeget, a pénzt csak január 3-án kaphatják meg az önkormányzatok.

A közel 100 milliárdos tétel januári kifizetése papíron a decemberi hiányt csökkenti. A Magyar Államkincstár Közép-Magyarországi Regionális Igazgatósága levélben tájékoztatta az önkormányzatokat, a szervezet sajtóosztályán azt mondták, kizárólag a Pénzügyminisztérium utasításai alapján járnak el. A Hír Televízió kérdésére a pénzügyminiszter azt állította: semmit sem tud az ügyről.

Mai számában a Világgazdaság már írt arról, hogy 131,3 milliárd forintot kell javítani a költségvetés egyenlegén ahhoz, hogy valóra válhasson a pénzügyi tárca 2009-re meghatározott 3,9 százalékos deficit-célkitűzése.

Forrás: HírTV

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az