Sztrájkbizottságot alakítanak az MTV szakszervezetei

Sztrájkbizottság létrehozásáról döntött a Magyar Televízió dolgozóinak három reprezentatív érdekképviselete, hogy jövőre meg tudják tartani dolgozóik bérének reálértékét.

Sztrájkbizottság létrehozásáról döntött a Magyar Televízió dolgozóinak három reprezentatív érdekképviselete, hogy jövőre meg tudják tartani dolgozóik bérének reálértékét.

Kapuvári Gábor, a vállalat üzemi tanácsának elnöke a Magyar Távirati Irodának elmondta: a Magyar Televízió Gyártásvezetői Szakszervezete, a Televíziós Dolgozók Szakszervezete és a Televíziós Műsorkészítők Érdekvédelmi Szövetsége a televíziónál dolgozó 1650 munkavállaló mintegy egyharmadát tömöríti. Az előkészületek egyik, név nélkül nyilatkozó résztvevőjének tájékoztatása szerint céljuk a bérek legalább reálértéken tartása, valamint a munkahelyek biztonságának garantálása. Mint mondta, öt éve nem volt fizetésemelés a cégnél, a költségvetési megszorítások (még az idén 8,4 milliárd forintos céltámogatást vonnak meg az MTV-től) miatt pedig veszélyeztetve érzik sokuk állását.

A napokon belül megalakuló testület első ülésein kell eldőlnie, hogy milyen magatartást tanúsítanak az Országgyűléssel mint fenntartóval, illetve a munkáltatói jogokat gyakorló menedzsmenttel szemben.

Az MTI a sztrájkbizottság előkészületeinek egyik szervezőjétől úgy értesült csütörtökön: még a nap folyamán írásban kérik Medveczky Balázs ügyvezetőt, hogy tegyen lépéseket a vezetők és a beosztottak javadalmazása közötti aránytalanságok tompítására.

Kapuvári Gábor ismeretei szerint a belsősök négy százalékára jut a bértömeg 13 százaléka, s miközben a menedzsment tagjainak milliós fizetéseiről jelennek meg sajtóhírek, 637 olyan MTV-alkalmazottról tudnak, akinek havi bruttó bére nem éri el a 250 ezer forintot.

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az