Nem határoznának meg konkrét bérajánlást a munkaadók

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) fõtitkára szerint csak olyan vállalkozásoknál lehet bérfejlesztés jövõre, amelyek…

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) fõtitkára szerint csak olyan vállalkozásoknál lehet bérfejlesztés jövõre, amelyek képesek nyereséget termelni, nem halmoztak föl kezelhetetlen adósságokat, illetve közüzemi tartozásokat.

A munkaadói oldal szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem is lehet konkrét bérajánlásokat tenni. Mivel nincs, aki kifizesse a munkavállalói oldal bérfejlesztési javaslatait, másrészt ha egyezség is születik a bérnövelésrõl, azt a versenyszféra nagy valószínûséggel nem, az állami szektor viszont azonnal átveszi, és ez utóbbi mindezt az adófizetõk pénzébõl teszi.

Emlékezetes: az OÉT legutóbbi ülésén sem közeledtek az álláspontok az oldalak között. A munkáltatók továbbra is ragaszkodnak a 73 ezer forintos minimálbér-javaslatukhoz, míg a garantált bérminimumot (szakmunkás minimálbért) nem emelnék, a szakszervezetek pedig továbbra is 78 ezer forintos minimálbért ajánlanának és ragaszkodnak a garantált bérminimum emeléséhez is.

A VOSZ roadshow-ján, amelynek elsõ állomása Eger volt, elõadást tartott Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója is, aki szerint a gazdasági helyzet meglehetõsen rossz, de nem kilátástalan. Magyarország kényszerpályára kényszerült a pénzügyi stabilitás megteremtése érdekében, és ha ez maradéktalanul teljesül, csak akkor kezdõdhet el a gazdaság élénkítése.

Forrás: Napi Gazdaság Online

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és