Csak a munkavállalók hatodának nem csökkennek a juttatásai jövőre

Egy felmérés szerint a megkérdezett vállalkozás közül mindössze minden hatodik ad ugyanakkora béren kívüli juttatást dolgozóinak jövőre…

Egy felmérés szerint a megkérdezett vállalkozás közül mindössze minden hatodik ad ugyanakkora béren kívüli juttatást dolgozóinak jövőre, mint az idén. Ezzel szemben kétharmaduk áthárítaná a 25 százalékos adót, 18 százalékuk pedig a bruttó juttatást is csökkenteni szeretné 2010-ben.

A Sodexo Pass Akadémián publikált felmérés szerint a cégek kétharmada az idei évre kalkulált cafetéria kerettel számol 2010-ben is, ami azt jelenti, hogy a jogszabályváltozás miatt jövõre a legnépszerûbb juttatási formákra kivetett 25 százalék jövedelemadót lényegében a munkavállalók fogják megfizetni. Az adót persze a munkáltatónak kell megfizetnie, vagyis a gyakorlatban a nyújtott juttatások összege csökkenni fog ötödével.

A cégeknek mindössze 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az idei cafetéria kiadást nettó összegnek tekinti, vagyis a teljes fizetnivalót átvállalja – tehát a bruttó kiadást 25 százalékkal növeli, illetve megosztozik azon valamilyen arányban a munkavállalóval.

De a vállalkozások vezetõinek majd\’ ötöde jövõre kénytelen csökkenteni a cafetéria kiadásokat, ami azt jelenti, hogy ezeken a munkahelyeken a 25 százaléknál is nagyobb mértékben csökken a nettó juttatás összege.

Forrás: Napi Gazdaság Online

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.