Vonják vissza a munkavállaló-ellenes módosítást!

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

A SZEF teljes mértékben támogatja több tagszervezetének azt a követelését, hogy az igazságügyi tárca vonja vissza a munkaügyi perek költségmentességének megszüntetésérõl kiadott rendeletét.

A SZEF felháborítónak és törvénysértõnek tartja, hogy az igazságügyi tárca az érdekegyeztetés teljes megkerülésével a jogi segítségnyújtásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkezõ jogszabály zárórendelkezései között elrejtve adta ki ezt a munkavállaló-ellenes módosítást.

A dolgozó minden peres eljárásban egyébként is hátrányos helyzetben van a többnyire jogi apparátussal rendelkezõ munkaadóval szemben, ez a változtatás azonban tovább fokozza a sérelmet szenvedett munkavállaló kiszolgáltatottságát.
A SZEF minden törvényes eszközt fel fog használni azért, hogy az igazságügyi tárca mielõbb vonja vissza ezt a rendeletmódosítást.

2008-02-06

A Szakszervezetek Együttmûködési Fórumának képviseletében:

Varga László

elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós