Vonják vissza a munkavállaló-ellenes módosítást!

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

A SZEF teljes mértékben támogatja több tagszervezetének azt a követelését, hogy az igazságügyi tárca vonja vissza a munkaügyi perek költségmentességének megszüntetésérõl kiadott rendeletét.

A SZEF felháborítónak és törvénysértõnek tartja, hogy az igazságügyi tárca az érdekegyeztetés teljes megkerülésével a jogi segítségnyújtásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkezõ jogszabály zárórendelkezései között elrejtve adta ki ezt a munkavállaló-ellenes módosítást.

A dolgozó minden peres eljárásban egyébként is hátrányos helyzetben van a többnyire jogi apparátussal rendelkezõ munkaadóval szemben, ez a változtatás azonban tovább fokozza a sérelmet szenvedett munkavállaló kiszolgáltatottságát.
A SZEF minden törvényes eszközt fel fog használni azért, hogy az igazságügyi tárca mielõbb vonja vissza ezt a rendeletmódosítást.

2008-02-06

A Szakszervezetek Együttmûködési Fórumának képviseletében:

Varga László

elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a