SZEF-C/1

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A SZEF-HEZ TARTOZÓ ÁGAZATI SZAKSZERVEZETEK TISZTSÉGVISELŐI,

SZAKSZERVEZETI TAGOK SZÁMÁRA

Pályázat kódja: SZEF-C/1.

Pályázat elnevezése: „Új munkahelyi szervezeteket (alapszervezeteket) alapítunk”

Pályázati követelmény: Új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapítása

Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) ismérvei:

a/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapítását megelőző 6 hónapon belül az adott munkahelyen nem működött olyan munkahelyi szervezet (alapszervezet), amelynek ágazata a SZEF-hez tartozik.

b/ Az új munkahelyi szervezetnek (alapszervezetnek) legalább 15 aktív munkavállaló tagja van (30 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató munkahelyeken a taglétszám legalább 10 fő aktív munkavállaló).

c/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) tagsága megválasztotta a munkahelyi szervezet (alapszervezet) legalább 1 + 1 fő tisztségviselőjét (egyik tisztségviselő a munkahelyi szervezet (alapszervezet) hivatalos képviseletére jogosult személy, a másik tisztségviselő a pénzügyi gazdálkodás ellenőrzésére jogosult.)

A választásról a választáson résztvevők aláírását tartalmazó jelenléti ív és a választást igazoló jegyzőkönyv készült.

d/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) vezetősége (tisztségviselői) bejelentkezett a munkáltatóhoz, a bejelentkezést a munkáltató tudomásul vette.
e/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) pénzintézetnél önálló bankszámlát nyitott, a bankszámlanyitáshoz szükséges aláírási címpéldányt az adott ágazati szakszervezet országos központja igazolta.

Vagy

Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) nem nyit pénzintézetnél önálló számlát, a tagdíjbevétel 100 %-át az ágazati szakszervezet központi számlájára utalja. Az erről szóló megállapodást az ágazati szakszervezet országos központjával megkötötték.

f/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) bejelentkezett az ágazat illetékes országos szervezetéhez és megtörtént az első tagdíj átutalása.

A pályázat nyílt.

A pályázaton azok a szervező munkát végző egyének (választott tisztségviselők, vagy arra vállalkozó személyek) vehetnek részt, akik megállapodnak valamelyik – SZEF-hez tartozó – ágazati szakszervezettel annak új munkahelyi szervezete (alapszervezete) alapítására.

A pályázat benyújtható: 2012. november 05-től folyamatosan 2013. október 31-ig.

A benyújtott pályázatok értékelése, és a pályázatok értesítése: a pályázat benyújtását követő 15 napon belül.

A pályázat megvalósításának időszaka: 2012. november 05-től 2014. október 31-ig.

Pályázati díj:

  • az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) fentiek szerint történő alapításának igazolásakor nettó 50 ezer forint jutalom,
  • az új munkahelyi szervezet egy éves működését követően további nettó 100 ezer forint jutalom.

Előfinanszírozás: nem lehetséges. (A pályázat megvalósítására vállalkozó személy igazolt költségei maximum 30 ezer Ft összegben elszámolható. A költségigényt a pályázatban konkrétan meg kell jelölni, amelynek alapján nyújtható be az elszámolás.)

A pályázat értékelése és a pályázati díj teljes összegének kifizetése: az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapításának igazolását követő hónap 30. napjáig, illetve az egyéves működés igazolását követő hónap 30. napjáig.

Budapest, 2012.10.02.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Ügyvivő Testülete

Kitöltendő és beadandó pályázati adatlap: C/1 Adatlap

A pályázati felhívás a csatolmányból letölthető.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők

A SZEF elnöke az EVDSZ vendége volt

2022. augusztus 27-én Csóti Csaba, a SZEF elnöke az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (EVDSZ) vendége volt az EVDSZ családi napján. A kötelen beszélgetések során az EVDSZ egyes vezető tisztségviselőivel elsősorban a