SZEF-C/1

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A SZEF-HEZ TARTOZÓ ÁGAZATI SZAKSZERVEZETEK TISZTSÉGVISELŐI,

SZAKSZERVEZETI TAGOK SZÁMÁRA

Pályázat kódja: SZEF-C/1.

Pályázat elnevezése: „Új munkahelyi szervezeteket (alapszervezeteket) alapítunk”

Pályázati követelmény: Új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapítása

Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) ismérvei:

a/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapítását megelőző 6 hónapon belül az adott munkahelyen nem működött olyan munkahelyi szervezet (alapszervezet), amelynek ágazata a SZEF-hez tartozik.

b/ Az új munkahelyi szervezetnek (alapszervezetnek) legalább 15 aktív munkavállaló tagja van (30 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató munkahelyeken a taglétszám legalább 10 fő aktív munkavállaló).

c/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) tagsága megválasztotta a munkahelyi szervezet (alapszervezet) legalább 1 + 1 fő tisztségviselőjét (egyik tisztségviselő a munkahelyi szervezet (alapszervezet) hivatalos képviseletére jogosult személy, a másik tisztségviselő a pénzügyi gazdálkodás ellenőrzésére jogosult.)

A választásról a választáson résztvevők aláírását tartalmazó jelenléti ív és a választást igazoló jegyzőkönyv készült.

d/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) vezetősége (tisztségviselői) bejelentkezett a munkáltatóhoz, a bejelentkezést a munkáltató tudomásul vette.
e/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) pénzintézetnél önálló bankszámlát nyitott, a bankszámlanyitáshoz szükséges aláírási címpéldányt az adott ágazati szakszervezet országos központja igazolta.

Vagy

Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) nem nyit pénzintézetnél önálló számlát, a tagdíjbevétel 100 %-át az ágazati szakszervezet központi számlájára utalja. Az erről szóló megállapodást az ágazati szakszervezet országos központjával megkötötték.

f/ Az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) bejelentkezett az ágazat illetékes országos szervezetéhez és megtörtént az első tagdíj átutalása.

A pályázat nyílt.

A pályázaton azok a szervező munkát végző egyének (választott tisztségviselők, vagy arra vállalkozó személyek) vehetnek részt, akik megállapodnak valamelyik – SZEF-hez tartozó – ágazati szakszervezettel annak új munkahelyi szervezete (alapszervezete) alapítására.

A pályázat benyújtható: 2012. november 05-től folyamatosan 2013. október 31-ig.

A benyújtott pályázatok értékelése, és a pályázatok értesítése: a pályázat benyújtását követő 15 napon belül.

A pályázat megvalósításának időszaka: 2012. november 05-től 2014. október 31-ig.

Pályázati díj:

  • az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) fentiek szerint történő alapításának igazolásakor nettó 50 ezer forint jutalom,
  • az új munkahelyi szervezet egy éves működését követően további nettó 100 ezer forint jutalom.

Előfinanszírozás: nem lehetséges. (A pályázat megvalósítására vállalkozó személy igazolt költségei maximum 30 ezer Ft összegben elszámolható. A költségigényt a pályázatban konkrétan meg kell jelölni, amelynek alapján nyújtható be az elszámolás.)

A pályázat értékelése és a pályázati díj teljes összegének kifizetése: az új munkahelyi szervezet (alapszervezet) alapításának igazolását követő hónap 30. napjáig, illetve az egyéves működés igazolását követő hónap 30. napjáig.

Budapest, 2012.10.02.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Ügyvivő Testülete

Kitöltendő és beadandó pályázati adatlap: C/1 Adatlap

A pályázati felhívás a csatolmányból letölthető.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Meg kell tanulni közösségben gyakorolni demokratikus jogainkat

Karácsony Szilárd a SZEF oktatási programjának tananyag-fejlesztője, egyúttal talán legnépszerűbb előadónk. Hiteles Szakszervezeti aktivista, aki rengeteg tanáccsal igyekszik segíteni az őt megkereső tagokat. Nyilatkozatában a pedagógusok küzdelme kapcsán általában a

Elhunyt Kordás László

Megdöbbenéssel fogadtuk Kordás László harcostársunk halálhírét. A MASZSZ egykori elnökeként folyamatosan együttműködtünk és segítettük egymás munkáját, küzdelmét. Legközelebbi szövetségesünkként mindig vele vettük fel elsőként a kapcsolatot, vagy elsőként keresett minket.

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban

Aktuális EGSZB vélemények

Az EGSZB 2022. októberi Plenáris ülése által elfogadott érdekesebb vélemények Egy egzisztenciális fenyegetés közös kezelése: a szociális partnerek és a civil társadalom az ambiciózus éghajlat-politikai intézkedések végrehajtásáért ÁLLÁSFOGLALÁS Az EGSZB

Csorbuló sztrájkjogok, folytatódó oktatási akciók

Az Európai Szakszervezeti Szövetséghez (ETUC) fordultunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel együtt, és közös levélben tájékoztattuk a szövetséget a pedagógusok helyzetéről és a tanárok rendkívüli elbocsátását célzó kormányrendeletről. Bővebben a  HírKlikk