Felújítja tevékenységét az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság

A közszolgálati munkavállalókat érintõ, elfogadhatatlan kormány-intézkedések miatt a mai napon az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság felújította tevékenységét.

A tervezett kormány-intézkedések sértik a 2007. február 19-én – a Kormány és a Sztrájkbizottság által – aláírt Megállapodás-t, mert:

  • nem biztosítják 2009. január 1-jétõl a közszolgálati illetménytételek legalább 4 %-os emelését,
  • felfüggesztik a 2009. december hónapban esedékes 13. havi illetmény kifizetését
  • nem tartalmaznak garanciát a Megállapodás-ban szereplõ félhavi illetménynek megfelelõ összeg kifizetésére.

Mindezek miatt – a konvergencia-program teljesülése ellenére – 2009-ben a közszolgálati munkavállalók teljes körében példátlan méretû, 10 %-ot is elérõ reálkereset-csökkenés fenyeget.

A fenti megszorító intézkedéseket annak ellenére tervezi a Kormány, hogy az elmúlt években több mint százezer fõvel csökkent a közszolgálatban dolgozók száma, és annak hatása a 2002-ben érvényesített bérfejlesztést lenullázhatja.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság – amelyhez csatlakozott a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének Sztrájkbizottsága is – a közszolgálati munkavállalók életviszonyainak biztonsága, a közszolgálatok mûködõképessége érdekében azonnali tárgyalásokat sürget a Kormánnyal.

Budapest, 2008. október 31.

Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottságot alkotó szakszervezetek

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.