Széchenyi 2020

Nem tárgyalunk a 2009-es közszolgálati keresetek további csökkentéséről

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye

A Szakszervezetek Együttmûködési Fóruma tisztában van az ország - az egész világot érintõ és egyre mélyülõ pénzügyi és gazdasági krízis következményeként is kialakuló - kritikus helyzetével.

Úgy ítéljük meg, hogy a közszolgálat munkavállalói köre az elmúlt években is komoly terheket viselt el az ország stabilitása érdekében. Az elbocsátások, a kiszervezések, a munkakör megszüntetések következtében ma több mint százharmincezer fõvel dolgoznak kevesebben a költségvetési intézményekben, mint néhány évvel ezelõtt.

Mindezek ellenére a SZEF kész részt venni a válságot enyhíteni szándékozó tárgyalásokban, kész minden olyan javaslatról vitát folytatni, egyeztetni, amely bizonyíthatóan az ország, a magyar társadalom érdekeit szolgálja. Ugyanakkor nem vagyunk hajlandóak - még a felvetés szintjén sem - tárgyalásokat folytatni a 2009-es közszolgálati keresetek további csökkentésérõl. A közszolgálatban dolgozók 2009. év végi reálkereset szintje a 2002. szeptemberi alá süllyedhet, további romlása kezelhetetlen helyzetet teremtene az egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális, közigazgatási, közrendvédelmi szolgáltatásokat végzõk és igénybe vevõk számára.

Budapest, 2009. január 27.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testületének nevében:
Varga László
elnök

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: