Széchenyi 2020

A SZEF támogatja az EDDSZ szolidaritási felhívását

A Szakszervezetek Együttmûködési Fóruma (SZEF) üdvözli és támogatja tagszervezetének, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) azt a felhívását, amelyben a szakszervezet arra kéri az ország munkavállalóit, civil szervezeteit, állampolgárait, hogy szolidaritásuk számukra lehetséges formában történõ szervezett, vagy egyéni kinyilvánításával támogassák az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak törvényes és etikus követeléseit, eddigi közalkalmazotti jogviszonyukhoz ragaszkodásukat. A SZEF határozott álláspontja, hogy közszolgálati feladatokat közszolgálati jogviszonyban dolgozókkal kell ellátni. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a magánvállalkozó, vagy magánjellegû társulás által mûködtetett, közfeladatokat ellátó intézményben csak az eddig ilyen státuszban ott dolgozók kaphassák meg a közszolgálati jogviszonnyal járó juttatásokat, az újak pedig elessenek ettõl. A SZEF a munkavállalói jogok csorbításának tart, és elutasít minden ilyen lépést, a közszolgálat bármelyik ágában történjék is az.

Budapest, 2008. szeptember 19.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nevében:
Varga László elnök

Szakszervezetek.hu